Jumaat, 30 Januari 2009

kesah laki ku





ini gambau laki ku masa lum kawen. masa pegi mana da x ingat....suka sangat --obses--dgn motor kuasa besau ni. kalau motor tu tanya je nama, kluaran, type & so on & so on..sumenya hapal..tapi motor ni tinggal kenangan...jual sblm kawen, nak wat belanja kawen...hik, hik sedihnya. tapi aku x le sedih, lakiku jer...




aku ada le naik gak motor ni..round2 kat umah sewa kat kramat tu g kedai makan. kadang2 segan coz bunyinye tau le camne kan...kadang2 lagi best naik skuter..leceh naik motor besau ni..da le tinggi, pastu kalau jalan jauh kena pakai kasut, jaket, helmet yg mmg khas...baik naik keta kan, ada bumbung, aircond(penting) & leh tido--emm bestnya...





tapi wat laki ku..aku x kesah asal jgn luper anak bini kat umah...yer en. assahar(dalam makna ni walau nampak cam pendek jer)







bulan depan genap 2 taun perkahwinan..bertunang raya cina, berkahwin raya cina, cukur jambul alisya pun raya cina....bukan suka tapi coz cuti panjang..berhari2 & x la susahkan sedara mara nak amek cuti..sronok jadi pengantin ni...raja kan...tapi penat tul..alhamdulillah segala yg di rancang menjadi...nasib baik rombongan pengantin x kena tanduk lembu...kes lembu terperanjat tengah jalan






berkawan lama...trus bercinta..& kawen ...pastu dapat alisya...

gambar ni masa family day kat waterpark shah alam...ni la yg di katakan kontranya warna kulit kami-kami ni...he he..best gak kat sini...sesuai utk kluarga...beza ngan tahun sebelum, wat kat ulu yam...tempat kurang elok utk anak2 kecik. ujan pulak masa tuh...lagi le...

masa ni alisya baru 8 bulan...tau sengih jer...macam skang ler..dulu nak kat org, skang da kenal so susah skit

alisya seronot main air...gambau kat cherating x upload pulak..ada gambau alisya dgn pelampung main kat swimming pool...suke tul tengok dia...







gambar kat atas ni snap masa raya haji ari tu. ni banjir kat bawah bukit..masa awal2 ingat x da pa pe coz sejam sebelum aku bole lalu nak g tampin..beli kek b'day..balik je da x le lalu.padahal umah aku kat sebelah sane je..kena la ikut jalan jauh...

kalau ikut turutan gambar...budak2 ni sumenya baik2 jer...bos ade...bila bos blah jer, sume dah basah...seronot ramai2 memain air. ini first time banjir masa sume ada kat kg...sume tu my nephew..da besau2..masa nih adele pakcik depan umah dok cekak pinggang...marah kot..bebudak ni main air dengan penuh ceria...apa nak buat da namanya pun budak kan...sorry ler pakcik, anak buah ku ramai, takkan asik nak kata "jangan tu... jangan ni..." boring. lagipun aku ni mak sedara yg sporting...hik hik...

masa raya haji ni...abang & abang ipau mmg suke g tolong wat korban..coz dorang le amek part mana dorang nak...aritu adeke bawak balik pale lembu...nak wat sup...amek daging jer, pale tak masak pun..tapi dulu da penah wat, sup pale lembu. pastu ada org tegur...x ponah di buek oghang!!!! wat lawak je..prangai iparku ini...last2 sup kepala kerbau tu trus buang...kesian sape yg masakkan...

3 ulasan:

  1. Hmmmmm assahar tu maknanye Bisikan Hitam le mem oiiii.....janji black metal.....hmmmm maknenye ZX10 otw ke umah baru kajang nanti kan
    kan kan

    BalasPadam
  2. bole...bila umah da setel

    BalasPadam
  3. Hmmmmm umah blum setel pon nanti itu ZX10 sudah marey.....wakakakakka.....bley g awana n cameron

    BalasPadam