Rabu, 18 Mac 2009

Motor besar....

di sebabkan ada komplen dari pembaca setia..entry ni di tujukan khas untuknya--mr somi

jeng..jeng..jeng... bukan beli motor besar tapi pakcik razimi punyer..ari sabtu ari tu laki ku berkonvoi ke melaka g umah org kawen...amboi dekat setaun x naik motor, xcited le skit...
tengok la amoi kecik nih...xmo turun..yg lecehnya motor ni kalau kami kluar umah...motor masuk umah...bukan apa takut kena rembat...da la motor org




sila abaikan pemandangan yg kat blakang tuh


x puas main kat dalam, main kat luar pulak...masa abah dia basuh(actually siram je)..amoi duduk kat atas motor...aku le yg kena pegang...
ari ahad gi tengok muhammad umar...kecik lagi sooo tido je...tapi ada masa2 yg buat prangai...tapi yg kalakar tuh masa nak naik lif..biasa la pprt lift ada 3 je. satu tu blackout tapi bole guna..aku x mo naik tapi mr somi ni kan guna kuasa veto suh naik..aku masuk je belum sempat nak pandang no kat lift tu...tetiba tertutup...hu hu takutnya sorang2 pulak tu..x nampak ape, so tekan je sume yg aku rasa bole tekan..lif terbukak kat ting 2..fuh slamat..aku pun lari kebawah..no more lift-ikut tangga je..x nampak pulak family kecik aku nih..mungkin ting 4 kot..umah spupu aku ni kat ting 4...so aku pun naik balik, tunggu kat lift tuh..pak sedara aku pulak kluar...muka cuak betul la aku ni..last2 tunggu depan umah je..mr somi apalagi, dari jauh marah aku tak tunggu dia..mana le aku tau lift tuh nak tutup kan..kalau ada lampu bole le aku tekan open..da aku kena gelak..cuak jadi lawak...
pastuh sebelum balik, g tengok umah yang x dapat kunci lagi...pandang dari luar je..hu hu bila nak dapat konci ni...da dekat 2 taun beli...masa tuh amoi kecik dlm perut lagi..
prangai baru amoi kecik
da tau sebut nak--nak makan apa yg aku makan
bila bangun tido, tengok parent x bangun lagi-menangis sampai parent bangun--hu hu dengki ye
panjat memanjat- biasa la-paling suka panjat kotak dlm stor
tolak laci dapur masak--tumpah kan telur yg nak masak dlm laci--oii geramnya aku
pegang remote tv pastu tukar chanel, klau da salah bagi kat aku suh tekan yg betul--bijak2

2 ulasan:

  1. Mem,x lame lg ZX10 plak parking dlm umah...so jangan terperanjat tau

    BalasPadam
  2. Happy besday to amoi kicik......abah da terlepas tarikh le......amoi kicik jangan marah yek

    BalasPadam