Rabu, 20 Mei 2009

Memori

Bila kuimbas lagi
Terusik peristiwa dulu yang mengguris hati
Terkulai-kulai diri bila cinta didustai
Oleh insan yang pertama aku sayangi
Bila aku kenangi
Hidupku tak lagi ceria seperti dahulu
Tiada lagi keindahan yang aku rasai
Ohh... selama ini teguhnya cintaku
Pada mu kekasih
( 1 )Oh oh oh...Tidak ku menjangkakan ini 'kan terjadi
Bila sidia undur diri dan memutus cinta
Alam kurasakan suram
Tiada lagi beri simpati
Oh oh oh...Ternyata kejujuran salah ditafsirkan
Rupa-rupanya di hatimu dia yang bertakhta
Mengikis semarak cinta yang telah kita bena
Seindahnya di syurgaKekasih...
Kita berdua menjalin kasih
Yang akhirnya terpisah jua
Ku rela kau pergi


eemmmm tau lagu ape? lagu illa sabri...tadi dengar kat pc, tiba2 aku teringat.....
lagu ni ada dalam filem gerak khas 1 yang mana filem yg paling ok banding ngan no 2 ngan 3...
memorinya....arwah inah suka sangat filem part lagu nih...kalau balik kije je, dia akan bukak part ni...terpaksa la aku dengar...tapi dulu dlm taun 2001 mana ada cite bes waktu siang...masa ni la kuar cite amerika latin yg panjang gile episod tuh..yg mula2 cite bes tu apa yek? eemm mis stres hermanes...betui tak aku eja ni...aku x la ikut sangat..cukup tengok 2 episod sminggu nanti korang da paham...mana x nya, satu episod utk satu scene je..gile tul la org yang wat skrip nih...

aritu aku ingat nak bawak kaset siti( arwah inah nye)..en somi ingat anak buah aku letak kat dlm beg dia sooo dia da tinggalkan kat pagar rumah...ho ho sampai ati tapi harap dpt di selamatkan cos aku da pesan kat acik...kenangan jugak kan...

kadang2 aku ingin skali bayangkan apa akan jadi kalau arwah inah ada lagi..tapi masa tu jugak akal aku kata jangan...x baik kan...dah ketentuan Allah semuanya...sooo cerita akan stop saat ...aaa aku x bole nak tulis lagi..sedihnya...

HARI ISNIN 15/12/03

HARI SABTU ARI TU AKU JENJALAN SENSORANG. INGAT NAK ALS PERUT NGAN YOGURT TAPI DAH EXPIRED. ALAS NGAN AIR KOSONG AJELAH. ARI TU JUGAK BARU TAU PEGI GOMBAK. SO TERPAKSA UBAH PLAN DARI KOTARAYA KE MASJID INDIA & SOGO. MEMULA CAM TAKDA MOOD. TAPI LAST2 ABIH DEKAT 2 RATUS. BELI BAJU NGAN SLUAR, TUDUNG APA SUME DAH 100. 100 LAGI AKU BELI CD METEOR GARDEN!!!!!!!!!!!!!!!! HAAAA SETAUN AKU SABAR NAK BELI. ARI TU PULAK AKU KATA KALAU JUMPA, AKU MESTI KLUAR DUIT. HAH KAU JUMPA PLAK. & KATA MESTI DI KOTA. DAH BELI X SABAR2 NAK TENGOK SAMPAI HABIS. EEEEEMMM KENE JAGA ELOK2 COZ ORIGINAL. BARU KALI KE-2 BELI YG ORIGINAL.
SERONOKNYA TENGOK DAO MING SHE NGAN SHAN CHAI(RUMPUT). KALAU LAH AKU BERCINTA MACAM TU KAN BESTNYERRRRR

en somi jgn trase ye..ini cite dolu2.....
ni aku paste dari catatan aku dulu...ada satu masa dulu citer mg ni memang famous...sampai aku ulang banyak kali gak...bila mg 2 kua, aku beli walaupun mahal...tapi citer part 2 memang x sedap...masa ni arwah inah kat kg...aku kat kl...sorang2...sume sorang2...kalau balik kg kena cal nak pesan ape @ dia cal bagi tau apa dia nak...aku tak pernah marah tapi kalau tak mampu aku tukar ngan menda len..yg penting majalah & apa yg dia boleh makan...banyak sangat yg dia x le makan...


lari dari topik...

ari tu amoi naik keta tolak dia...hiii macam2 la amoi ni...tonggang terbalik ngan keta dia..kalau nangis pun kejap je...skang da pandai cakap nak air, smalam pandai cakap nak nenen...smalam dok ulang video dia yg aku rakam dlm hp...pandai pulak tekan play je...sblm ni asik antar sms kosong kat pak lang dia...memperbanyakkan bil... hu hu bijak2...rasanya bulan depan masuk umah baru kot...duit ooo duit...amoi tetap anta kat mak dia...en somi x caya kat bb sitter len..bibik kak long? sorrrryy!!! kalau aku nak anta aku akan pastikan mira ada...xcaya langsung kat bibik ni....si adib aritu dia ajar makan nasi ngan kicap...ada ka...kok iye pun malas, goreng je la telor sbijik..bukan kak long x beli stok..saja malas tahap gaban..opps gaban org baik...malas tahap resaksa....

minggu ni nak g umah baru...da ada yg pindah pun...tppt pun da betulkan mana yg komplen aritu...nanti nak check betul2...umah tu tinggal kc je belum buat...sooo bulan ni da siap kot...
x yah byr sewa utk bln 6---dpt jimat skit...

3 ulasan:

  1. Umah baru da nak siap ni.....hari2 g tengok projek baik pulih jalan ke x......sib baik da mula baik pulih cuma kod no utk tiles dapur masih tak dapat2 lg......tppt belum ade kod no tu lg....

    BalasPadam
  2. bestnye alisya dah nak pindah umah...
    mesti tak sabarkan...
    umi faiq gaklah dok menunggu lagii..

    BalasPadam
  3. nanti umah da siap...alisya nak jemput faiq skeluarga datang umah ye...

    BalasPadam