Jumaat, 15 Mei 2009

Rumahku

skang konci da dapat...tapi defect banyak tul la...yg paling tak bestnya bumbung & siling bocor..masa ujan lebat aritu banjir bilik atas...hu hu sedihnya...ni jap g nak p las check pastu anta borang aduan...mungkin agak tergesa2 masa nak make up umah ni...biasala my sis kata mahal..tapi aku kadang2 rasa ok kadang2 rasa mahal...harap2 x ada hidden cost la...tapi normally ada...smalam si chan tu sebok call en somi, grill nak warna apa...aku kat coklet je la..aku memang suke warna coklet...senang..kalau itam kang x nampak pulak aku ngan en somi..nampak amoi je..he he nak wat camane kan...kang kalau wat plastik segery jadi m jacsen pulak...bersyukurlah apa yg kita ada selagi kita mampu


nanti nak kena beli lampu downlight, lampu gantung, lampu dinding & paling banyak lampu kalimantang hehehe... murah je tapi kalau da kumpul banyak2 ni skali beli...bengkok wei...
nak kena beli sinki, dapur emmmm cermin bilik air....hu hu aku sungguh 'kaya' nampaknya..
kipas je yg da beli...ni yg nampak, yg x nampak ni tak taula....

air developer kata minggu depan tapi x tau la kalau amek masa lagi...si chan ni sebok suh masuk air cepat2...sabar la dulu...nanti kang kekami ni kena bayar cepat pulak duit make up tu..

kekadang aku ngan en somi bengang ngan jiran yg tak reti bahasa nih...suka tul buang sampah kat tong sampah kami...sampah basah pulak tuh...ingat kami ni alam flora ke? pastu parking depan umah slalu kena amek oleh org2 luar yg kadang2 menumpang kat umah jiran2 ni...parking depan umah yg di tumpang x bole ke? nanti pagar aku x bole tutup cos impreza celcom parking kat situ...yela kami ni senyap macam x kesah je kan..tapi kami bayar sewa dan da kira hak kami kat situ...sooo sila la hormat sikit hak org len ye...ni antara sebab aku nak pindah cepat....

kesah amoi pulak...
meragam...nangis....jerit.....lentik2 badan....golek2 kat lantai...uiiii geram je aku & en somi....
tapi masalhnya nak kat aku je tu....smalam aku malas nak layan aku tinggalkan kat bilik nangis sensorang...tapi dlm ati sayu cos x penah aku bia dia cam gitu...en somi masuk pujuk dia tapi x mo brenti...pastu dia bangun cari aku...nampak je aku, dia pun nangis sayu..emmm alahai...
tu la hati ibu ni kan lembut....anak nan sorang nih..apa nak buat, sabar ajela..padahal nak tido je...
pastu masa nak tido tu meragam lagi...aku tengok je...kalau tepuk2 lagi le menjadi2...sumbat susu trus tido peluk aku..nape la amoi ni agaknya...2, 3 menjak ni menjadi2 dia punya angin kus2 ni...anak buah pompuan aku kecuali mira, sume ada angin kus2...keturunan agaknya...tapi harap2 amoi ni punya angin x lama....stress di buatnya..da le en somi ni memang kurang sabar...

parent aku & copit nak g umrah 27/5 ni...terpaksa aku ngan en somi amek coti cos pak teh da tersalah tarikh amek coti, along otw balik malaysia, acik da sampai bulan kang terberanak pulak, abang pulak kesian nak suh ...kije kilang skang x le main2...takut salah sikit kena notis 24 jam pulak...sooo yg terfree & senang nak suh, aku & en somi la...aku bukan x nak cuma coti aku ni da tak banyk...biasala amoi yg kadang2 x sehat, bb sitter yg nak bercoti gak...alamak coti sekolah ni...harap2 dia x mintak coti lama la...en somi 'sungguh rajin' kalau aku suh mintak coti...tapi kalau aku jadik ke pulau borneo nanti, siap le 5 ari street jaga...malasnya nak g...

2 ulasan: