Isnin, 22 Jun 2009

gembira vs sedih

yang gembira.....


yg sedih.....



kaki ...bhgn paling teruk


tapak tangan...second teruk


lengan...teruk jugak




gambar lepas sapu ubat dekat klinik...




hari ke-4...balut ngan ubat....
betapa kita jaga anak kita tapi tah la ...menda nak jadik...kat umah bbsitter..dia lupa nak tutup pintu pas iron...x pasal2 amoi kena..teori yg bole di buat, iron terjatuh kat kaki pastu tangan tu nak tolak iron...dr aida kata kena check-up kat hosp jugak takut otot dia jadi krem cos lukanya dalam..tapi makin ok...tangan tu skang da ok skit...tinggal kaki je...hari2 dressing kat klinik..tapi kalau bukan dr aida payah la...dr len x secermat, sebaik dr aida...tu yg amoi bole gelak ngan dr ni...kalau dr len nangis kuat2...

kalau ikutkan aku ngeri tengok luka amoi...tapi as parent, kena la sabar...dlm sabar2 tu kadang2 kurang sabar bile bbsitter bole tambah lagi jaga sorang bb...geram jugak le...terjadinye mende ni sebab ramai dia nak jaga...skang tambah lagi...amoi pulak kena di pandang slalu...budak tengah lasak ni biasala...bape kali berdarah balik luka dia kat umah bbsitter...kat umah kami ok je...mana2 g pun x de la sampai berdarah...harap x luka lagi...takut lambat baik...sedih...amoi cute nanti ada parut kat kaki...ni x bagitau lagi family aku ngan en somi...kalau bagitau pun x secara detail...kalau pak long nya tau, aku x tau la bape jam dia bebel...

bila jadik macam ni, aku memang da tawar hati nak anta kat bbsitter ni...dr aida pun kat better tukar je yg len...kami ni tunggu last month ni mmg nak pindah tapi terjadik dugaan ni memang x sangka tapi kena la sabar & hadapinya...nasib baik amoi x merengek, menangis, demam & seangkatan...dr aida kata amoi kuat cos kalau budak len mesti da meraung masa cuci tu...alhamdulillah....start kena sampai skang, main2 dgn happy skali...kadang2 dia usik jugak luka tu...gatal kot...
skang rasa penat betul...penat nak pindah umah, penat uruskan amoi kena g klinik, penat nak ulang alik kajang, penat org baru...yg ni kadang2 aku lupa lak...am i pegnen?...tadi confim ngan dr due feb nanti...kalau first pegnen bole le manja2 ngan en somi...skang x le manja cam dulu...amoi sapa nak jaga?umah sapa nak kemas?skang nak fikir gak anak along tu smpai jumaat ni...nak kena anta mira g daftar kat politek...banyak nak fikir...emmmm sabar itula ubatnya...macam pagi ni aku sabar ngan en somi yg tiba2 sakit perut & aku lambat naik tren & punchcard merah...ha ha ha jgn marah ye en somi...

Jumaat, 12 Jun 2009

up date gambo my sweet2 home



ruang tamu depan...mentang2 umah aku je yg da pasang kipas, si chan lepak pulak kat sini ye..



donlight kat ruang makan



donlight kat ruang tamu...bezanya yg ni ada corak & kurang kilat..yg kat atas tu mahal skit




yg ni lampu kat depan pintu kayu..aku x nak wat plaster siling kat sini utk letak lampu gantung..ok gak tapi cam senget skit..aku suka lampu ni coz nampak cam pelita minyak..antik gitu



ni ler dapur ku...tempat berangan sambil masak..he he he..pasni amoi x bole kacau aku masak..nantikan ye amoi ibumu ini masak yg tah brapa kali sminggu




sinki ku..sinki berkembar ni banyak makan space...kalau beli yg satu pun ok tapi aku dan en somi bermata rambang bila membeli...




ok bahagian peti ais...en somi kata peti ais dua pintu will coming soon..heh heh..






gambar keseluruhan dapur ku...alhamdulillah cukup la untuk kami bertiga



jom naik atas...ni gambar ruang tamu dari tangga




lampu diniding kat tangga...aku suke simple, senang nak cuci...karang kalau berbunga bagai, banyak la pulak tenaga aku nak bersihkan...



lampu kat family area kat atas...simple gak...tak nampak la



tada...tapi mungkin tugas mencuci serah kat en somi...gayat la kat tepi tangga ni...




ni bilik utama...just lampu bulat je & kipas je...maaf muka en somi x penuh...alhamdulillah cukup ini da dikira amat selesa bg kluarga kecik kami...

Selasa, 9 Jun 2009

entry lepas geram

bila baca pasal datuk gile seks tu aku rasa baik hukum mati je...geram betul..atuk ape nih!..sanggup tinggalkan trauma kat cucu sendiri...siap panggil geng pulak tu...kadang2 menda nih buat seriau kat aku..my bb is pompuan..takut jadi yg tak baik...nauzubillah..

masa aku sekolah menengah dulu ada cite atuk makan cucu nih..atuk org kampung aku tapi rumah agak ke dalam sikit(ulu sopam namanya)..cucunya duduk dekat dgn pekan...memang aku slalu la nampak si atuk ni bawak cucu lelaki & pompuan dia datang umah dia..tapi lebih banyak bawak yg pompuan...semua org x suspek pun..yela cucu ngan atuk, tak kan jadi apa kan..then rasanya masa aku da masuk itm, terdengar citer tergempar...si atuk telah menambah anak kat cucunya..mulanya cucu ni kata sakit perut kat mak dia..so mak dia bawak g jumpa dokter..biasala dokter kampung kan mesra ngan org kampung...mengigil tangan dokter ni bila check perut si cucu..double check confirm 6 bulan baby dlm perut...dengarnya meraung mak dia...mana taknya cucu mungkin naif...kalau x silap anak ke-2..pendiam & badan kecil(tu yg x prasan)...bila siasat si atuk punya angkara...bila kluar buletin utama..ramai x ngaku org kampung...masa bicara x ada sorang pun anak/cucu datang...yg datang rasanya org kampung kot...dia la mintak di kurangkan hukuman...di sebabkan tua, x ada hukuman sebat...skang rasanya da kluar penjara ( kalau x silap la) tapi hidup sebatang kara...anak si cucu maknya jaga..agaknya pangkat apa nak bagi...entahlah...tapi ingat la wahai lelaki yg baca entry nih...skali buat perkara sebegini, sampai cucu cicit pun x kan lupa...lelaki sebagai pemimpin isteri, anak2 & masyarakat...hanya kerana nafsu yg secuit tu rosak seluruh kehidupan

macam rencana untuk motivasi pulak hehe...tapi itula yg jadik kat masyarakat kita...aritu budak 3 taun, pastu budak 5 taun...diaorag kecik lagi...org kata seks kalau xbetul memang sakit..apatah lagi budak kecik--secara paksa..rotan la banyak kali kat org macam nih..tapi x sama rasa yg di tinggalkan pada anak2 kecik ni...