Isnin, 22 Jun 2009

gembira vs sedih

yang gembira.....


yg sedih.....



kaki ...bhgn paling teruk


tapak tangan...second teruk


lengan...teruk jugak




gambar lepas sapu ubat dekat klinik...




hari ke-4...balut ngan ubat....
betapa kita jaga anak kita tapi tah la ...menda nak jadik...kat umah bbsitter..dia lupa nak tutup pintu pas iron...x pasal2 amoi kena..teori yg bole di buat, iron terjatuh kat kaki pastu tangan tu nak tolak iron...dr aida kata kena check-up kat hosp jugak takut otot dia jadi krem cos lukanya dalam..tapi makin ok...tangan tu skang da ok skit...tinggal kaki je...hari2 dressing kat klinik..tapi kalau bukan dr aida payah la...dr len x secermat, sebaik dr aida...tu yg amoi bole gelak ngan dr ni...kalau dr len nangis kuat2...

kalau ikutkan aku ngeri tengok luka amoi...tapi as parent, kena la sabar...dlm sabar2 tu kadang2 kurang sabar bile bbsitter bole tambah lagi jaga sorang bb...geram jugak le...terjadinye mende ni sebab ramai dia nak jaga...skang tambah lagi...amoi pulak kena di pandang slalu...budak tengah lasak ni biasala...bape kali berdarah balik luka dia kat umah bbsitter...kat umah kami ok je...mana2 g pun x de la sampai berdarah...harap x luka lagi...takut lambat baik...sedih...amoi cute nanti ada parut kat kaki...ni x bagitau lagi family aku ngan en somi...kalau bagitau pun x secara detail...kalau pak long nya tau, aku x tau la bape jam dia bebel...

bila jadik macam ni, aku memang da tawar hati nak anta kat bbsitter ni...dr aida pun kat better tukar je yg len...kami ni tunggu last month ni mmg nak pindah tapi terjadik dugaan ni memang x sangka tapi kena la sabar & hadapinya...nasib baik amoi x merengek, menangis, demam & seangkatan...dr aida kata amoi kuat cos kalau budak len mesti da meraung masa cuci tu...alhamdulillah....start kena sampai skang, main2 dgn happy skali...kadang2 dia usik jugak luka tu...gatal kot...
skang rasa penat betul...penat nak pindah umah, penat uruskan amoi kena g klinik, penat nak ulang alik kajang, penat org baru...yg ni kadang2 aku lupa lak...am i pegnen?...tadi confim ngan dr due feb nanti...kalau first pegnen bole le manja2 ngan en somi...skang x le manja cam dulu...amoi sapa nak jaga?umah sapa nak kemas?skang nak fikir gak anak along tu smpai jumaat ni...nak kena anta mira g daftar kat politek...banyak nak fikir...emmmm sabar itula ubatnya...macam pagi ni aku sabar ngan en somi yg tiba2 sakit perut & aku lambat naik tren & punchcard merah...ha ha ha jgn marah ye en somi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan