Selasa, 27 Oktober 2009

eksiden? takutnya..

blog ibu faiq & ibu chem back to normal...he he beshnya tengok gambo anak2 ni...

smalam dengar kat buletin utama pasal eksiden..soo pagi ni aku carik kat berita harian apa butirannya...sedih..org len nye pasal org len yg kena...dah tu sume meninggal...bayangkan bapak nampak anaknya yg da meninggal masih tersepit dlm keta...utk pemandu saga tu aku rasa toksah bawak keta lagik...ko dah tua, tumpuan da kurang...maaf la kalau kasar skit tapi kadang2 kita kena fikir logik samaada kita ni masih mampu bawak @ tidak...kalau x yakin toksah susahkan org..macam aku yg masih x yakin...

aku x yakin ada sebab..
masa taun 2001, aku, arwah inah & family acik eksiden..sebabnya kecik...just nak elak lobang & sebelah ada keta...yg aku prasan meter keta dlm 90 ke 100...mungkin agak laju...tempat kejadian kat depan surau saujana impian...keta langgar devider & terbalik ngam2 kat u-turn..dulu2 kat saujana ni setiap taman ada u-turn cos kat trafik light skang jalan mati...highway pun baru nak buat kut..aku still ingat macam mana rasa berpusing...masa tu fatimah tido kepala kat peha aku... arwah inah terkeluar ikut cermin blakang & terduduk...fatimah betul2 kat bumbung sbelah cermin pecah..aku masih terbalik dgn kaki ke atas..acik & cik mee pun sama tapi diaorg pakai sitbelt..kebetulan cik mee tegur acik suh pakai sitbelt sebelum tu...arwah inah yg mula2 panggil nama satu persatu...masa ni memang gamam...rasa lost...alhamdulillah kami x cedera sampai ke klinik...cuma sakit2 badan...cik mee je bengkak kepala...tinggi sangat, kepala pun terhantuk kat bumbung...tujuan nya cuma nak g makan pengat durian je kat umah along kat impian gemilang, mak yg masak...after 2,3 jam aku nangis...sbenarnya x sure nape tapi after that rasa release...mungkin tangisan bersyukur kot...pasal eksiden ni x bagitau abah ngan mak pun cos takut terkejut...rasanya pas 2 minggu kot arwah inah bukak mulut masa balik kg...mak ngan abah rasa terkejut & bersalah...yela pasal mak yg buat pengat tu...tapi kitaorg pujuk...da nak jadi...tapi tu la sampai skang aku mmg still takut nak bawak...soo en somi still mandatori ke kena amek lesen?he he...

pagi smalam amoi nampak lesu...alamak kepala da dedar ni...tapi cos da smpai opis aku anta jugak...bila amek petang smalam pun sama...x bape aktif...nak manja ngan aku tapi x bole la baring atas aku..majuk pulak...then dlm kul 9 tu aku mandikan..badan x la panas sangat tapi nak cepat turunkan suhu...tiba2 masa mandi tu dia terduduk & kepala terkena kat mangkuk toilet..nasib baik mangkuk tertutup, so kena bahagian yg penutup plastik tapi sakit jugak la...hu hu kenapa agaknya, pening ke?..en somi da nak marah tapi apa yg aku bole buat? pujuk je la sampai ok...satu prangai amoi yg menyenangkan ialah kalau sakit macam manapun dia jarang nangis lama...cuma meragam aritu je yg pecah rekod...

pas mandi, panas badan still ada...bagi ubat & letak kain basah kat kepala..tapi dia x suka letak kat kepala...bayangkan letak kain kat pipi belah kanan & dok kat sudut sofa dgn muka monyok...he he apa patern ni?alhamdulillah x mragam & pagi ni aktif sungguh...aku lebih risau kalau amoi x aktif..malam tadi aku da fikir nak el je tapi tengok ok & dgn bangganya aku x punch merah..haha da sminggu merah...tq en somi yg sanggup bangun awal walaupun kije sampai 4 pg...

krol sms 1.30 pg utk bgtau istri da slamat bersalin 8 mlm ari ahad..ari ahad? bertuah punya kawan...kalut kot nak jaga amana lagi..maid pulak rasanya x sampai lagi...uii lama..aku rasa pasni pun lama nak tunggu cos sorang maid da mati kena dera...pssst prasan x kes dera maid ni biasanya satu kaum je yg buat...no komen la..

4 ulasan:

  1. Lesen tu kire mandatori jugak.....Cooper S da nak kuar,so sendre mau ingat ek.....kalo x nak amek lesen,Cooper S akn digantikan dgn ZX10 ka K6 ka or 1198....amacam?????

    BalasPadam
  2. perghhh..cooper s ka. wah..

    eh, sama dgn chem. klu demam, tak suka letak kain basah kat kepala dia. mkn ubat pun susah!

    BalasPadam
  3. cooper s ye...emmm kalau camtu masa booking nanti sempat lagi nak amek lesen kan? he he

    BalasPadam
  4. hehehe...kalo x amek lesen,itu ZX10 or K6 or 1198 akn park kat umah kite......

    BalasPadam