Khamis, 8 Oktober 2009

pencuci pinggan mangkuk yg menjaga kelembutan kulit

pg ni g check-up....spt yg di firasatkan...he he he...boy dlm perut ni...dr mimi pun confident je cakap...masa scan tu mmg jelas sangat dia nya tut...emmm harap2 amoi bole kawan baik ngan adiknya...arini amek darah pulak...nasib baik kejap & peritnya sikit je.....da lama x kena cucuk ni rasa seriau pulak...

entry kali ni aku buat atas permintaan en somi yg tercinta(da puji jgn lupe bg hadiah..he he)

nak cerita pasal dish drop yg aku guna...start guna 1/4/09...fuhh ingat sebab nak tau jimat ke atau cakap manis je...

okla rasanya yg aku nampak mmg yg baik aje...
1) da hampir 6 bln x abes lagi. sebab dish drop ni pekat...masa nak gunanya masukkan dlm botol khasnya & ikut sukatan...biasanya aku guna sukatan yg paling minimum..walaupun org kata duduk bertiga je tapi ada masanya banyak gak cucian...cthnya masa mula2 pindah, pinggan mangkuk sume nak kena basuh cos x penah bukak dari kotak & nak susun dlm kc...

2)memelihara tangan...dia berasaskan aloe...soo jgn risau tangan mengelupas...even yg pekat (masa basuh kain lap) tanganku ini x pernah mengelupas even rasa panas pun....alhamdulillah sentiasa rasa lembut..berbeza masa guna sabun biasa yg jual kat pasaraya...kalau ikut penerangan, ianya sesuai jugak bagi yg elergik sabun..kalau pakai dish drop ni rasanya x perlu la pakai sarung tangan masa mencuci pinggan mangkuk...

3) dari segi bau...nak kata x bau tipu le...cuma ia x sekuat pencuci biasa..masa pas basuh tu ada la sikit bau...bila da kering da x da bau...bau pun bau yg menyenangkan...wangi tidak...busuk jauh skali...rasa sepoi2 je...

4)multi purpose....haaa...yg ni sume aku gunakan ...lap dapur, cuci sinki, cuci kain lap..kadang2 buat rendam kain....berkesan la jugak...lagipun x risau tangan ni kasar...

ini antara pengalaman aku gunakan dish drop...ada 1 liter & 4 liter...skang guna yg 1 liter...jom kira2

1 liter dish drop = rm 35
penggunaan (dijangka) = 8 bln
35/8=rm 4.38 sebulan (harga customer)

walaupun nampak macam sama rege ngan sabun biasa tapi kelebihan yg di nyatakan di atas memang buat dish drop ni berbeza sangat2 ngan sabun biasa...

pada sesiapa yg berminat bole le reply kat sini....nanti bole caling2..

3 ulasan:

  1. Cuba gossip2 plak dgn jiran2 tentang SA8 n glister toothpaste......

    BalasPadam
  2. wah..sounds gud..cam nak try juga la.. :)

    psst, blog lagi satu tu, sedang under construction. ditutup for a while..

    ~yong114~

    BalasPadam
  3. kalau yong nak, kat umah ada yg 1 liter & free 1 botol penyukat.kalau da cuba tapi x puas hati bole pulang balik & dapat duit semula.nanti sms/cal 0193827799 ye....anie

    wah...mesti tambah lawa + menarik blog yong nanti...

    BalasPadam