Jumaat, 8 Januari 2010

diari smalam

pagi ni jadik 1 insiden...aku senyum, dari jauh & tegur "cantiknya baju"...budak tu mmg dari jauh cam x nak pandang aku then senyum skit tanpa pandang aku & trus toleh tempat len....hek eleh apa kes kan!! kalau stakat hal kije ko nak moody cam ni, mmg x profesional cos kalau x benti @ mati ko akan jumpa aku lagi 20/30 taun lagi...malas nak layan...sure pasni nak harap aku tegur? sorrry beb!

geram? pasti! tapi bukan kudis kat aku pun...

& tadi aku tanya staff aku...bukan hal kije antara unit rupernya...masalah peribadi...nasihat aku, nak kije buat cara nak kije..skang kije bukan datang tergolek depan kaki yg bole kita capai dgn senang lenang...lagipun kalau fikir secara hukum islam (islamic skit) gaji itu halal x kalau kita x buat kije? fikir2 kan ye....


kesah amoi smalam...
dlm kul 11 mlm aku nak makan ubat..then dia rebut & bawak lari..tah macam mana kaki tersadung & mulut trus terhantuk kat blakang sofa...apalagi nangis le...aku pandang je pastu pujuk & tengok mulut berdarah ke tak...x ada darah tapi still nangis..sayu le tu nak suh aku pujuk...sbenarnya aku nak gelak...he he ..teruk le ibu amoi ni kan...itulah melawan cakap ibu lagi kan da kena...terfikir aku ngan mak...agaknya kalau nasib malang tu sebab melawan ngan mak kot...maafkan aku ye mak...tapi bila da besau ni tiap kali mak trase, tiap kali tu aku rasa bersalah...mulut aku ni mmg berat nak bercakap...harapanku agar mak memahami aku anak yg degil...menurun dari abah jugak...gitu jugak pas bersuami...asal aku marah dlm ati kat en somi..kena pulak time menggoreng, sure punya le kena minyak panas...huh panas dunia skit je ni..trus x marah kang kena lagi...

copit da start kije minggu ni...baru kije 2/3 ari da mintak aku cakap ngan acik nak peksa nama kena blacklist x...nak wat loan keta...woi! kije baru bape ari...slip gaji x ada, tah x daftar kwsp lagi kot...da berangan nak beli keta...ni mesti da aim keta mana nak beli ni...acik kata kalau gaji stakat tu, x yah dulu la...sabar...tapi anak kesayangan abah ni dapat full protection dari pengarah aka abah le...kalau motor bole bg inikan pulak keta..syarat senang je, jadik driver mak...suka ati ko le..aslkan x susahkan org len...

en somi suh masukkan citer ari sabtu aritu...tapi gambo banyak dlm hp en somi...sooo nanti la...asik dengar riuh umah org len, aritu dengar le riuh umah aku...mmg x terkawal tapi aku suke...& en somi stress...he he..sabar ye...

amoiku masih lagi geleng kepala bila aku kata
"nanti sayang adik ye"
"nanti baby kena jaga adik ye"
"nanti adik tido dgn ibu ye"
"nanti dlm keta baby baring atas seat sebab ibu pangku adik"
emmm...ke sebab x faham lagi kot...

smalam kat spital staff nurse tegur rambut amoi macam sabut jagung !! x pelah senang aku menjaganya...kalau stakat telur kutu sbijik dua ni nampak lagi...kutu ni pun kat rambut amoi pun nak gak bercucuk tanam..


skang heboh pasal pembunuhan 4 skeluarga...aku asik ingat abah kat kampung..malam siap mimpi abah...hu hu jadik risau pulak aku ni..

biasanya kita tersedar bila terlewat...harap aku bukan yg terlewat...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan