Rabu, 10 Februari 2010

contraction..abah & mak

aku da start contraction...betul punyer tapi x ada tanda lagi...fuhh bigger dot mesti lum puas dok kat dlm ni...di sebabkan masa amoi aku x rasa camni, so confuse je aku ni..en somi pantang kalau aku dok kerut2 muka sakit...kejap2 tanya nak g check x? aku..? jap g kalau x ilang baru g...then sakit ilang...buat ctg kali ke-2..mmg ada contraction every 5-6 minit tapi dr mimi kata rahim br lembut...masa amoi kalau rahim lembut amek masa 1 week utk terbuka...tapi amoi ku lemah lembut kat dlm perut..bigger dot ni x bole nak kata..kalau da namanya boy(insyaallah) mmg kuat...tapikan kalau dr seluk insyaallah lembut skit dr nurse...maybe nurse nak pastikan betul2 sblm bg tau dr...i hate seluk..

next appointment ari sabtu ni..aku rasa kalau ada bukaan slamat la aku di wardedkan...da 2 ptg aku jalan2 pusing taman perumahan...aritu amoi kebetulan pakai short, tiba2 terjatuh kat jalan...kecian, cakit ye...en somi kata biasala jatuh2 ni..emm ye la..tapi aku tetap kecian kat amoi...

lupe la next week coti raya cina...en somi da brangan aku deliver masa ni, bole dapat coti panjang...harap2 nya lah...mak kata pun nak datang..trase aku lama da x balik kg...da 2x bank in elaun abah...rasa macam x lengkap pulak, cos biasa bg by hand...kesian pulak abah kena g bank kan..

smalam risau betul aku..trus rasa contraction tu kerap..he he..citernya...aritu copit sms tanya aku tau x abah ngan mak x sihat? aku kata tau..ingat pasal sakit lutut abah & mak yg x bape sihat..rupe2nya len..darah mak naik sampai 200...di sebabkan ada skit miscommunication, aku ingat mak da masuk spital..tepon umah & hp x dapat...smalam dlm 6.30 ptg baru dapat...biasala org tua mana tau sangat pakai hp ni..ceria je sora mak...alhamdulillah...lega aku dapat denga sora mak...tapi along nak bawak mak ngan abah datang sini sbb risau mak jatuh...kalau diorg nak la..abah pun x leh aktif sangat cos lutut sakit...kadang2 aku macam x prasan mak ngan abah yg makin tua...aku seolah nampak mak ngan 10-20 taun yg dulu...bila ada org kg nak jumpa abah, kadang2 tanya "atuk ko mano?"...atok? tua sangat ke abah @ awet muda ke aku ni? hehe...

teringat citer en somi pasal arwah abah dia...x ada tanda2 yg pelik & pemergian secara tiba2...baru pas makan & tertidur...mil yg prasan masa tu tapi qadak & qadar adalah milik Allah...macam arwah nenek pun dlm tidur...arwah mmg sakit tua & macam kena strok cos lumpuh sbelah badan...mungkin dia nak anak bongsu ada masa dia pergi..alamk sedih la pulak...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan