Khamis, 11 Februari 2010

emmm amarah?



beshnya aktiviti 2 branak ni...

smalam dlm kul 11 lebih, amoi x tido lagi sebab mak bapak dia x tido lagi...tiba2 en somi marah suh tido..aku ingat x da pape..tengok2 dia da bagi bantal kat aku ngan tarik kain..muka macam org majuk nak nangis...pastu tersembam kat bantal..la..kan da majuk...keciannya...
aku- "abang buat dia merajuk"
en somi- "jom abah nak kunci gate"
amoi-geleng sambil tutup mata wat2 tido
en somi- "jom abah nak sidai baju kat luar"
amoi-geleng lagi
aku- "jom ambik kunci"
amoi-bukak mata...bila nampak en somi kat pintu, trus bangun nak kuar sama...ok...mood da normal balik tapi jgn marah lagi nanti majuk lama pulak..

aku sayang kije aku tapi persekitaran ni buat kadang2 rasa menyampah...eeee geram la...sabar-sabar..

smalam along bg kebenaran kat copit beli keta..aku x kesah tapi part d/pymt nanti aku mmg problem skit..pagi ni da sms nak jual motor nak byr booking le, proses len le...eh???x kan da dapat keta? adoii trus2 wat keputusan sdiri pulak...copit oiii sabar dulu...kena la bagi tauserba sikit, jgn terburu2 main beli je...ni sume nak bagi aku darah naik..sib baik denga cakap...aku x kesah ko nak beli tapi kalau ada masalah nanti ngadu kat aku jugak...itu rosak la, bln ni short la...aku bkn x bagi tapi aku nak dia tau erti tanggungjawab & x bergantung pada org lain...ada saving & fikir hal masa depan...patutnya skang enjoy dulu duit gaji bukan tanggung utang..tapi along da bagi x kan aku nak bangkang pulak..mmg sronok ada keta tapi pasni kena fikir bayar bln2, servis, minyak..lum lagi masalh2 sampingan...sok nak kawen jgn nak pinjam bank pulak, mmg kena bambu ngan aku..amarah kah aku? macam lagu ct ngan kd pulak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan