Khamis, 13 Mei 2010

jiran?sampai bila agaknya nak ngadap ni

hari ni rasa cam nak citer pasal jiran "kesayangan"...
yg sebelah ni, namanya en suhaimi & tlh berkeluarga...mmg aman damai le cos en somi berkawan baik jugak...ok yg sbelah satu lagi ni ada 2 anak dara yg aku rasa aku lg muda..mmg amat menguji kesabaran pada kebanyakan masa diaorg ada kat rumah & tambah2 lagi masa bersukaria ngan kawan2 perempuan & lelaki...lelaki yer!!!

antara perkara yg aku rasa annoying :-

1) bawak keta/motor pecut laju2 macam bawak kat highway, kadang2 ada bunyi berdecit2 lagi..fuh nak jadik pelumba F1 ye kak..kengkawan teman bersukaria dia pun bawak keta macam ni sambil pakai goggles macam nak menyelam tuh..

2) bukak grill pintu macam da tak tahan nak berak...sabar2 aku ada had jugak ye..ada satu peristiwa tuh, anak dara ni kul 10 pg pun x bangun lagi...kengkawan dia yg pakai goggles nih x dapat nak kejut guna hp cos x jawab, diaorg g gegar grill...ewah pompuan nih mmg x guna otak agaknya...menyirap darah aku sampai ke kepala nih...trus aku g kat pintu grill aku, da x sempat nak cari kunci umah, aku trus jerit je..

aku= eii kak, kak?
dia= ye?
aku=minta maaf ye, anak saya tengah tido ni, tolong jgn gegar2 grill tuh
dia=oo..sory

mmg aku rasa diaorg nih sblm duk kat pendalaman kot...tapi org pendalaman nih bersopan..itu pun x leh fikir...apa ko ingat keta iswara ko tu da cukup laju? goggles yg ko pakai tuh lambang org kaya ke? org2 sbelah2 ni buta/pekak ye? sudahla menyewa, nak buat prangai beruk macam nih...aku bila part anak2 ni mmg aku marah sangat...

3) cakap amat2 le bersopan macam ada speaker pulak kat satu taman ni...ada sorang nih mmg cakap x le kontrol @ saje2 x nak kontrol...kalau kami dok ruang tamu, kami bole dengar dia bercerita/menyanyi sambil terjerit kat sbelah ni...aritu, aku nih belum baik betul lagi masa pas kua hospital tu...pening pale betul dengar sora anak dara x kawen nih...kena lagi sound ngan aku..rasanya macam dia dengar cos pastu dia kua...elokla tuh...jgn ingat aku senyap nih aku sabar ye...

4) masa sakit kontraksi dulu aku penah nampak lelaki kua umah dia dlm kul 3 pg...emm buat apa tu kak?suka betul bawak lelaki masuk...takut jugak aku kalau terkena tempias musibah hasil perbuatan "bermoral" diaorg nih...lagipun kan ke tak baik utk anak2 kita kalau nampak kan!

5) hari2 adalah hari bersukaria..hari jumaat pulak hari tengok wayang kat umah...pompuan + lelaki-alah biasele kan...penat mata aku nih tengok masa sblm abes coti bersalin aritu...

6) dia bole parking merata..org len x leh parking even skit kawasan pun kat umah dia..da 2x dia hon keta yg parking kat depan umah dia(yg aku nampak)...ada skali tu, jiran depan wat kenduri..biasala parking keta kat mana2 kan..time dia nak kuar, dia hon kemain lagi pastuh cekak pinggang yg macam ulat gonggok tuh(x de shape ok)...en somi dengar ada sora kat khemah kenduri "sabar la gemok, org tengah makan nih"...itule prangai anak dara gemok ni...

7) siang bertudung litup, malam transform jadik cam model gitu...ladies night ye...lantak ko la

aku penah jugak duk umah sewa...tapi beza amat...masa kat kramat dulu, lelaki is not allowed! nak jumpa depan umah pun takut giler, kang kena tangkap pulak...sbg anak dara, kita ni pandai2 la jaga diri...tahu adat sopan santun sume...

sblm ni, adik ipar tuan rumah yg duduk, lelaki..tapi pelikkan...yg lelaki cukup aman damai..tiba penyewa pompuan nih, jadik cam zoo pun ada...cepat2 le ko pindah...slame ni sume jiran ok kecuali ko je yg x tau jaga ati jiran...

4 ulasan:

  1. hehehe. part yg suara kuat tu, dari umah kami pun leh dengor. lagi2 klu ketawa. mak aih..spesies apa ntah. hahahaha.

    walau dia dah tahu ramai org tak puas hati dgn dia, tapi still lagi tahan duk sini kan? mmg hati kering wo....

    klu tak silap, ni staff Al jabbar..depan tu..ye ke?

    BalasPadam
  2. Pg ni rasenye nak jd tarzan pon ade koz this mangkuk2 buang sampah mcd dpn pintu pagar umah kami.....tekak da melantak sedap2 perut da kenyang mcm ulau sawa pastu sampah just throw kat umah kami!!!!!memang mangkuk ayun le jiran macam ni.....

    BalasPadam
  3. tah spesis apatah...kije macam x kije je...elok pulak x bangkrup al jabbar tuh..ye la ari2 bole dok lepak kat umah...bersatu hati lelaki & pompuan...dah slalu sangat nampak nih

    BalasPadam
  4. memang la budak-budak aljabbar tu x senonoh. lagi - lagi kaum kerabat dia, semua memang spesis beruk. Maaf cakap la, sy komen berdasarkan fakta. Perangai masing2 memang biadap. Bahasa pon kesat. Ada hati nak meniaga.Perangai semua sumbang.

    BalasPadam