Selasa, 15 Jun 2010

kritikan LBS part 1

ari jumaat aritu, dgn x semena2 aku telah telah terjebak menonton lagenda budak setan kat times square...he he...padahal en somi da pesan jangan pegi mana2 nanti penat,dia nak g main badminton...ape klass badminton masa musim bola kann...baik tengok bola..kan..kan(ayat bodek mintak dok umah)
kali terakhir tengok wayang ngan en somi adalah taun lepas..hu hu staun skali je jejak kaki kat panggung nih..so sedikit teruja la nampaknya..aku mengharapkan filem ni mampu membuat aku nak beli dvd nya...
sinopsis sume da taukan...aku nak komen mengikut pandangan aku ajer tau
farid kamil-bagi watak ni, kira ok jugak la..tapi aku rasa untuk jadik pelajar farid nampak berumur...mungkin watak ni patut bagi pada wajah yg muda skit ke...penghayatan pun ok...
lisa surihani-ooo...suker kat dia ni...lakonan dia ni pun ok...aku suka masa dia berdua kat bukit..so sweet...memek muka masa bergaduh dengan azmi pun agak menjadik...
raja farah-aku x pastilah citer ape yg buat lakonan dia ni nampak real...memek muka kurang perasaan...& dia nampak tua dari usia sebenar..ooppss
fazura-dia ni mmg ok..kalau dia yg couple ngan kasya mmg ok...walaupun scene dia x banyak tapi impaknya mmg ada...lakonan yg bersahaja, klakar & sedih...mmg menjadik...patutnya watak dia yg dikembangkan lagi
keseluruhan citer, laju sangat & terlampau banyak perkara yg nak di fokuskan...x sempat aku nak feel da masuk pasal mende len...sepatutnya penulis skrip ni kena hadkan peristiwa2 penting...permulaan da ok, tapi klimaks banyak tapi x da impak...& yg klakar, si ayu bersalin nak kena vakum, dokter suh kasya kuar...alahai buatla research dulu...sedangkan bedah pun bole masuk inikan pulak vakum...lepas tu dokter jumpa kat bilik baby nak bagitau...kan elok bagitau kat luar bilik bersalin & kasya trus masuk tengok ayu...
babak kasya prasan bosnya macam ayu pun x banyak...aku rasa kalau part ni di tambah pun ok...mungkin penonton macam aku akan rasa terharu bila kasya masih ingat segala2nya mengenai ayu...
babak akhir tu agak menyentuh skit bila azmi datang & nampak kasya dengan babynya...walaupun azmi jahat prangai tapi hati dia tetap ngan ayu...tapi jahat jugak la kan..
apapun utk filem ni aku just kata xkan beli dvd nya...x cukup kuat nak buat aku teringat2..bukan sebab pelakon utama tapi skrip x cukup kuat...lokasi mmg cun...cantiknya tempat2 tu
ok sekian dari aku sbg pengkritik x bertauliah

3 ulasan:

  1. X beli dvd LBS ini takpe yg penting tolong tengok2kan DVD ini cite 'BLUE'......bukan cite xxx tau tp cite industan....tak sempat tengok sampai habis le......nak tengok motor2 je dlm cite tu.....mcm cite DHOOM

    BalasPadam
  2. yong dah tgk gak LBS ni. dan sangat2 mengecewakan! baca novelnya lagi tgkp leleh. hehe

    byk scene/plot yg tergantung gitu je. ye lah, novel pjg, film dlm 2hrs je. dan yg plg frust part pelakon utama pompuan yg diganti tu. ntah sape, tak beshhhh la. hehehe

    BalasPadam
  3. en somi

    tolong tengokkan bole? bole je...nak beli ke?

    yong ibu chem

    tu le pasal x letak name pompuan tuh..x kenal & pamous..kat poster pun x da namanya

    BalasPadam