Isnin, 28 Jun 2010

pd & gemenchih

sabtu & ahad yg lepas & lepas...he he 2 minggu lepas sbenarnya...along ajak g pd...ok gak nak release tension..pi main2 air jek...



penat aku meng adjust...amoi ni tengah sibuk main cd en somi...hero tomei pulak nak tido..cam ni le gambo hasil tangkapan sendiri...belangsir bagai dlm keta ni...



amoi x nak x pe...kite dua ajela yg posing...



renungan di kejauhan...ha ha ha...amoi takut nak main air, tengok dari jauh je...menjerit2 takut...en somi pulak lapar...sampai2 nak makan ...ye la x sempat nak makan cekodok yg aku buat..nak cepat, tapi sampai lambat gak sampai...khemah ni sewa satu rm 5...line yg ni, line yg depan tu mmg kena ombak, so x bape slesa kalau ramai2 ni...




hero tomei ngan kak long mira...anak buah aku yg 1st...elok la tu, hero tomei cucu yg last(wat masa skang).. kemain hepi lagi result sem ni dapat dl..kecian ibu dia kena tipu..ibu kata"kalau along dpat 3 above, ibu bagi hp nokia baru(latest kot)"...skali tu result ter ok pulak.. ha ha amek..sila ke kedai hp la nampaknya...err stokin tu turun temurun ye...



hero tomei ni mmg suke kat kak long mira & ibu dia...aku tengah pujuk along jaga hero tomei ni...benti la along...jagala anak aku ni...benti la along...jagala anak aku ni..(ulang 44x)..amin..




ni si kakaknya...hemmm tengah makan super ring sensorang...abes ok satu peket besar..en somi la g beli...amoi ni pantang nampak mende2 camni...kalau balik sg jerneh, mmg x makan nasik pun x pe...jajan, jajan & jajan...ni amaran tau en somi...jgn beli lagi, nanti sume jadik oren!..
aku mula stress bila amoi da start baling2 pasir kat aku & jiran sbelah...huii geram..en somi pulak tgh jaga bebudak, sama2 berendam...amoi ni bukan nak dengar cakap...aku pun suh en somi naik & mandikan amoi...alhamdulillah 2 montet ni x demam...cuaca mmg panas tapi sedap sungguh skali sekala beralih angin kan..
hari ahad pulak, pagi2 da siap2 nak gerak ke gemenchih...anak mak lang, si ina kawen...umur aku x jauh beza tapi kami mmg x rapat langsung...mungkin ina ni jarang balik sg jerneh...beza ngan spupu aku yg len, intan & cheetah...haa puan cheetah, bila nak tambah satu lagi?



sominya org cina...tiba abah call suh sume balik...mmg yg nampak ramai cam sedara mara aku jugak..aku nak sangat pegi sebab aku kesian kat maklang ni...aku x jumpa lagi org setabah dia...mula2 jaga arwah suami, pastu anak yg tua, arwah kak jamaliah & yg terakhir arwah nenek...dia x merungut apa pun masa jaga arwah nenek...cuma x bole nak tinggal rumah lama2...kawasan ni mmg rumah jauh2 & banyak pencuri..semoga hidup mak lang di permudahkan..amin
masa ni aku rasa yg kecoh, pak andamnya...hu hu mulut x hengat..
bila anak dua ni...aku akan patah kaki kalau en somi x ada...x mampu aku nak kejar si amoi bila tengah dukung hero tomei..soo en somi kena ingat...aku bukan x bagi en somi layan hobi @ kije malam...tapi kena la bagi aku prepare mental & fizikal...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan