Isnin, 23 Ogos 2010

hero tomei pulak

kebangkitan hero tomei....



ok genggam tangan



and up!



eee yah!...




ok posisi len pulak



ok ...ee yah!...kaki sape enterprame ni...aritu demam...ni le peningkatan nya...& pangai baru yg asik nangis kalau x da org...kejap2 nangis...kalau abah ada x pe...kalau abah x de? sabar ajela ngan moncet2 ni...
pandai main ngan kakak...amoi pun pandai buat adik gelak...tapi milik amoi tetap milik amoi...jgn sesekali bg kat adik...sure jadik reta rampasan oleh kakak..

si amoi ni

masa nak snap, amoi ni sibuk nak pegang hp...eishhh jadik le cemni...sebelum tu elok je adik dia gelak2 main sesama...



tengok baju yg dia pakai tuh...spatutnya baju utk adik, dia rasmi dulu...sabar ajela...sib baik bertocang..kalau tak memng nampak boy...yg tocang ni kalau aku tak kata "ala comel, cantik" mmg dia da lama bukak..



masa ni buat2 mata kecik...saje je nak posing camtu...apsal tah suka hisap botol kosong...penat pujuk nak buat susu tapi x bagi2 jugak



mula la nak ngedeng kat aku...mentang2 adik tengah meniarap




see...tido atas pangku aku...yg putih tu hasil main bedak kat bilik blakang...dengan pala putih ni le g soping kat giant...dia sebut giant dlm nada yg kami x faham...tunjuk br tau...amoi ni sbaya ngan anak si intan...macam intan, da dapat adik br la abang mengada2 nak manja...budak kurang kasih sayang-kata intan...tapi amoi kurang kasih sayang ke?skang makin manja plus ngada2 adala...aritu kat giant aku beli sepapan telur konon nak jimat...malam tu aku basuh pinggan kat luar..dia pecahkan 3 biji telur..aku maintain lagi tapi ropernya dia da asing 2 bj & pecahkan satu..ok aku geram & cubit skit tapi xdela sakit pun...punyer la kuat nangis...aku marah cos adik bangun...hui x saba je rasanya, bila adik da mula menjerit x bole letak...

nak suh benti pi la peluk si kakak ni...baru le benti...so ni namenya manja & mengada2kan...sudahnya si adik x bole letak...blakang aku sakit...

gambo moncet

minggu lepas cam maleh je nak update belog...pic kat bawah ni da lame amek...susah nak amek gambo berdua-duan cenggini...tengok tu...kusyuk nya



tengok tv ropernya...si kecik ni pun da pandai yengok jugak...bak kata en somi x lame lagi same cam kakaknya...tuta...tuta...(tukar,tukar)...nak cartoon


hero tomei da pandai main...mende ni lekat kat walker sbenarnya...tapi bole bukak...amoi yg kuarkan...walker x kluarkan lagi...biar hero tomei da pandai duduk baru kuar balik..nanti yg duduk bb besau je..


tengok!!! tilam smpai 2 tapi kat sini jugak dia nak g



bekas merah, mainan bersepah, sila tanya amoi...jam radio mati, sila tanya amoi...x kan hero tomei pulak kan..

Khamis, 19 Ogos 2010

bulan pose

rata2 blog yg ada pautan dlm blog aku nih citer pasal masak-memasak...hu hu bestnya dapat masak...aku cuma masak ari sabtu ahad je...ari2 balik jam...depan tesco pun jam...ari2 amek amoi & hero tomei pas 630...rasanya kami antara yg terlambat amek bebudak...nak wat camne, kije kl kena trimer hakikat...
kok pagi lagi le jam...aku dr umah 6.50 smpai opis 8.16!...tensen tau tapi nak wat camno...sabar ajela..

smalam en somi beli lauk kat tempat feberet dia...dia pun borak ngan kakak tu...

kakak-arini ikan murah, kecik skit
en somi-oh ye...brape kak?
kakak-3 ringgit

dlm hati en somi-la ingat dapat murah

aku kata "kakak, len kali jgn citer yg ini...kita yg dengar ni ingat dapat kurang ke...lebih ke...tapi tengok rege sama..."

tapi sebab sedap, en somi jadik regular customer jugak..

smalam amoi pecah rekod...mengemas barang2 mainan bersama2 en somi...harap2 sampai ke besar le rajin ni...hero tomei x bape sihat la...batuk teruk ni...rasa cam nak el je...harap2 hero tomei sihat & cergas & tambah2 aktif...

Khamis, 12 Ogos 2010

moncet & biarkan aku begini!

ni gambo masa en somi kije aritu...bukan en somi je sorang kije, ini amoi pun banyakkkk kije jugak...abes gambo2 & cd2 di kluarkan...main la dulu...malas aku nak marah2 ni...



nampak gambo kawin tukan...muka abah kenal, part tunjuk muka aku, dia senyap jer..ait emmm sah2 x kenal...ibu cantik kan....muah ha ha...masuk bakul angkat sdiri...sama gak kalau tunjuk gambo kecik2 amoi tu...adik!...adik? ni baby la...x adik!..da muka kecik2 budak moncet ni dekat2 sama...suka ati la amoi nak kata apa..



hero tomei ni biasala...tido jer...mesti tido ikut time...kalau x mengamuk nanti aku yg x tahan...



pas bangun tido...ni le aktiviti...amoi & hero tomei...hero tomei mmg suka gelak ngan amoi...tapi bila snap x dapat gambo gelak tu...serius lagi...




pas main2 ni, amoi golek2 zzzzz...yg adiknya tido kejap je sebab da tido lame sbelum tu...emm rindu kat budak moncet ni...


di sebabkan dekat staun x pose...smalam aku cam nak pengsan...perut masuk angin...pas tidokan hero tomei dlm kul 830..en somi pun da g trawih, aku pun boom...hu hu sian amoi...amoi kejut aku suh bukak tali kabinet tv...apalagi nak mengisai le kije dia...en somi balik, dengar x dengar la bebelannya...hmmm penat...harap2 arini ok...

pagi ni dengar lagu kumpulan hijjaz..tajuk x tau tapi banyak sebut rindu...suddenly aku tingat kat arwah inah...yes i am very-very miss u...

aku da x kata apa2 pun pasal masalah dulu...tapi kenapa nampak macam aku pulak yg salah? sudah maaf tapi kalau aku masih x lupa nak buat macam mana? nak aku pura2 ke tapi dlm hati sebaliknya? biarkan masa yg tentukan...yg penting banyak mende len aku nak fikir..aku cuma org kampung yg masih berfikiran kurang terbuka...

Isnin, 9 Ogos 2010

"Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah"



contest ni amek dari mama amana...gambo berdua x banyak..penat gak nak godek2 gambo...xpe amek yg ni je la




ok...ni dia...gambo ari ahad, masa en somi g kije...
kakak-nur alisya mohammed rizwan 2thn 7bln
adik-muhammad raid mohammed rizwan sminggu lagi genap 6 bln
kakak rela di tarik rambut asal adik bahagia..he he...si adik x kan lepas kalau dapat pegang something...contohnya rambut ni ha...sian kakak, dah le rambut tu x banyak...
skang kakak dah pandai buai adik kalau nangis, tepuk adik pelan2, cium adik cam ibu & abah buat...peluk adik pelan2...bagi adik makan ngan sudu cam ibu buat...oppss jangan ye kakak..! & suka kejut adik kalau da masuk bilik nak tido malam...adoi penat ibu nak layan 2 moncet ni...
adik pun skang tengah blaja perangai kakak ni...kakak main beskal ke, motor ke, bola ke @ nangis sambil guling2...sume adik tengok dengan tekun ye...
ok tawan2 kok nak join klick kat bawah yer..

Khamis, 5 Ogos 2010

I Smell Food Giveaway by Ibu Emir



terjumpa pulak contest ni...adiah best...kenyang perut den kok menang....comelnya budak ni...ok ibu emir, pilih la aku ye..muah haha...

en somi doa sesame yer...

jom join ummi faiq, ibu amana, ibu chem & ibu haziq...

http://emmira.blogspot.com/2010/07/i-smell-food-giveaway-by-ibu-emir.html

Rabu, 4 Ogos 2010

cita-cita yg murni

apa impian korang masa kecik2 dulu...? doktor? loyer?...cam citer p ramlee pulak.he he

ari ahad aritu, en somi membz kan diri mencari khazanah2 lama dia..cari gambo lame...nak yg sekolah rendah...nak masuk fb coz nak lawan kawan dia ..hemmm macam2 la...aku pun bg tau "buat penat2 je cari, kan kat umah kita ada gambo abang..." en somi ni x ingat pulak..then sambung lg.."ala dulu dlm keta satria..." x ingat lagi..."ala yg ada gambo x girlfriend abang tu!"eee org tua ni sabo ajela...sampai aku terkluar kata2 kramat ni...kan baru dia ingat...

aku terbaca buku cacatan kawan2 sekolah dia dulu...ala biasala kalau da nak abes sekolah, ramai kawan2 suh tulis kat buku nota yg di hias cantik2...buku masa abes darjah 6...yg paling best adalah cita2 en somi...menjadi perisik negara, satria bangsa(kok x silap aku)...okeey..aku punya gelak...masa taip ni pun aku still gelak...sungguh x ku sangka...cita2 en somi masa ni sungguh murni tau...

sebenarnya masa kecik aku x tau pun pasal cita2/minat aku...yg aku tau aku nak jadik arkitek sebab sebutan dia best & kakak aku kata nanti kije pun best...pastu cam bangga je sebut depan cikgu...kan..kan...hu hu sebut je senangle...

masa zaman kite kecik2 semangat cintakan negara ni mmg kuat...cam ultraman pertahan kan jepun dari serangan raksasa...apa aktiviti yg krajaan buat kita sokong...biasanya dapat makan free je...tapi skang semangat tu cam x da...cuba tanya anak2 skang ada x citer2 sama cam en somi? cam xda kot...he he en somi jgn marah yer...satu cita2 en somi da tercapai iaitu berjaya memiliki kereta satria...ok what...he he

masa aku masuk sekolah menengah, ada la sorang budak ni nama nya salamuddin..aku ingat sebab nama bapak dia lagi best-kamaruzzaman..cita2 nak jadik penyanyi..eit penyanyi pun bole jadik cita2 ye...ok cikgu pun suh ke depan & nyanyi ye...kan jadik lawak da..bukan sedap pun..picing ke laut...agak2 kalau jadik penyanyi apa nama glamour dia ye? eh x kose le nak fikir ni...

tapi amat jarang kita dengar anak2 sebut cita2 dia nak jadik cikgu...& x penah lagi dengar nak jadik imam...bak kata abah, x ada sorang pun anak dia nak ikut dia...ala 2 org je lelaki...nak harap abang, susah skit...nak harap copit..lagi le x nampak bayang pun..harap ada la cucu yg mengikut...azim ke...hero tomei ke...kok nak masuk imam muda & akedemi al quran bole la tapi jangan af & sekutu dengannya..tengok bole...masuk?jgn nak mengada2...

Selasa, 3 Ogos 2010

caca marba lagik

tadi g cucuk hero tomei...skang da lewat 1/2 bulan..biasa dr akan bg tarikh sbulan @ lebih utk next cucuk..tapi dr tadi suh datang ontime...alamak sian kat hero tomei...tadi pun aku agah2, kira skali jerit & x nangis...cam ni le anak ibu..anak abah gak...tapi abah takut injection..he he oppss pecah satu rahsia...

ari sabtu aritu sblm balik kg, amoi ni makan cekelat pastu terjatuh & tersapu kat cadar...& aku da terlepas cakap...hii menyusahkan ibu la!...kalau bole x nak berkata yg ini tapi terkata pulak...x susah mana pun sbenarnya...just bersihkan sisa coklat & smalam aku da slamat mengwashing machinekan nya...sampai ke kg aku bad mood...nape ye? & jawapannya ..pms...hu hu da dekat staun lebih x ada, tetiba ada pulak sindrome ni...sori ye...en somi asik cocok2 aku je bila muka masam....bukan aku marah tapi perut aku nih bulan ni pulak rasa sakit...& pms tu makin menjadik2 kalau amoi buat hal...

sabtu malam mak buat sup ayam kampung ++ngan lada hitam...x tingat pulak aku mende2 ni buat badan jadik panas...aku syorkan sape2 yg sakit perut masa nih makan mende2 panas camni...hasilnya sakit perut hilang tapi...banyak guna pad yer...

amoi skang asik nak dukung je...x larat da aku nih...ngan en somi x bape nak...nak manja lg la ni...hero tomei pun kadang2 x leh dengar sora aku & en somi..dan-dan tu jugak leh nangis mintak di angkat...emm alahai...

baju raya budak berdua ni yg moden da settle..yg traditional ni...hai bila nak g carik agaknya...along! cepatla repairkan mesen jahit tu...kain aku lom jadik baju ni..en somi lagi best...bayang pun x de..hu hu...sume nya utk anak2 je...