Rabu, 20 Oktober 2010

tetamu yg x mo undang...jgn datang lagi

kejadian yg mmg x duga langsung le...macam biasa...sampai umah

- masak air
- masak bubur hero tomei
- basuh pinggan sikit2
- mandi jap
- sambung masak & kije dapur
- lari naik atas amek baju nak basuh & pintu dapur terbukak

nak blend nasik bubur hero tomei aku pun bukak kc bhgn atas nak amek blender & biar terbukak...tetiba...jeng jeng..ada bunyi gerak2..kat situ ada 2 peket susu amoi & ada bungkusan plastik..aku tenung & tenung...nampak ekor...ehhh! ular ke tapi ekor ni len macam la...then nampak muka...aku apalagi

bang!!!!! tikus...kat kabinet atas!!!!!...mencicit lari kat ruang tamu...

en somi pulak berlari kat dapur

en somi jolok ngan penyapu..tapi x kuar...jolok pulak ngan batang sapu sawang tuh (tah apo namo eee)...x de pun-kata en somi

aku=x kan sayang mimpi pulak...betul nampak jelas ni muka dia...

time bising2 tuh tetiba dia melompat...kus smangat en somi...jgn ingat badan besau ni brani...ha ha...same je melompat ngan aku nih..

okeehhh sudah kluar ...harap2 jgn masuk balik...ye cik tii...

aku x tau nape dia nak masuk kc yg kat atas...nasib baik x ada mende makanan yg terdedah...haru betul la kami ni...mesti amoi & hero tomei heran....

3 ulasan:

  1. eh, eh kita baru je baca kat status kwn2 setaman kita..umah dia kat area guard depan. dia kata ada 'jerry' gak kat umah dia.

    takut arrrrrr dgn jerry.

    BalasPadam
  2. Eh mem,mane ade sy main lompat2 ms si cik ti tu tojun.........pandai2 ek

    BalasPadam
  3. yong
    jerry da banyak ke??? alamak x mo lah

    en somi
    ehh ye ke...tapi kan cam..he he

    BalasPadam