Isnin, 29 November 2010

x dapat pegi hari keluarga kerana amoiku demam

ber ia2 beli macam2 nak g hari kluarga kat sunway lagoon...siap mop satu umah...tapi x kesampaian coz amoi demam panas...cian anak ibu...dah lama x demam..seingat aku last demam masa bulan pose aritu...x tido aku di buatnya...dari 1.30 pagi sampai dekat kul 4 pg...hero tomei kalau uwaaa je aku bg susu badan jap then da kenyang, aku tido sbelah amoi...cian hero tomei tido sorang2...

tapi nak wat camne kan...suhu tinggi 38++ ...ubat x nak makan, tuala basah x mo...pupuk air je, tapi ngamuk jugak..jap2 aku check suhu...alhamdulillah agak kurang panas...sok nya..cam sihat je...tapi start petang tu demam skit...then bila check 39...alamak...cepat2 amek tuala basah & masuk ubat bontot...pas bg hero tomei makan, trus g klinik...amoi ok tapi tetap dedar...masa kat klinik amoi masih nak main2 glongsor ngan tuala lembab kat kepala...hero tomei? kalau senyap2 tu bole pulak menengur...satu klinik bole dengar...

dr ganu tu kata panas camni bole kena sawan...ni yg paling aku takut...aku x mo lalui lagi...berdoa sangat2 amoi & hero tomei di jauhkan...

& skang..sebab x dapat pegi hari kluarga, aku kena bayar harga tiket kat sunway lagoon tu...tapi atas sebab yg x dapat di terima...rasanya alasan anak demam amat munasabah tapi still nak bukti...da call klinik kita tapi cam susah je nak dapat pengesahan...jap g nak call balik...cuma agak sedih kan...x kan aku nak tipu benda2 macam ni...

Rabu, 24 November 2010

selera ku mati bila...

hari sabtu aritu aku le saje menggatal nak makan kat luar..riki kat dol tom yam-tutup..then g kat malee classic...ramai tapi ingatkan servis cam biasa..cepat...tapi hampeh la...dekat 40 minit tau tunggu makanan sampai..kalau western cepat je..ni yg ala2 timur ni...pastu nasik aku ada ulat yg masih idup(ulat sayur kot)...okey!! kalau korang masih ada slera ke?? mati trus slera aku...


banned malee classic...forever!!

Selasa, 23 November 2010

fahami aku...

hari ke dua di opis baru....lambat lagi...

setiap malam penat...buat kerja rumah...jaga anak2...hero tomei mmg x bole nak biar...asik la tergolek...amoi pulak asik buli hero tomei..jap2 tolak adik..jap2 dok atas adik..jap2 baling mainan kat adik...

smalam hero tomei muntah..pagi ni pun muntah...sempat ke aku nak masak?

aku cuma sedih...cuma mengharap kan pengertian...fahami waktu kerja...fahami yg aku pun perlu bantuan...anak2 bukan milikku seorg...

Jumaat, 12 November 2010

uoa beb!

tadi gi uoa anta barang...pokok aku da kat sane...he he org jumpa pokok sblm tuan umah datang..
ok gak tempat duduk aku...alhamdulillah...kat sini seawal 3 taun (stlh berjawatan ini), adela aku merasa sepintu tingkap...adela sekaki lebih utk tengok kat luar...nak ilang penat mate...pastu bila pindah kat atas ni...dok kat tengah2 pulak...gelap pandangan trus zzzzz jer...penat kan ngadap pc...heh heh...& skang boleh kata dinding la, adala cermin..cerah bijik mata nanti...yg penting aku nak bawak my moncet & en somi teman aku buat ot...bole bang?...ermmm bole ke aku buat kije ni?...

kat sane lengkap ngan pantry, bilik smayang & ruang legar yg selesa...kat sini ok jugak cuma sume nya berkongsi...soo cuba ilangkan perasaan x suka..just toilet & xde cleaner..vakum la sendiri...

ok guys get ready our mental & body for full strenght next week yea...! go counter..go counter...

cian la moncet2 aku...balik kemas kaunter mesti mandi dulu...hama keturunan lebih 10 taun ni...

Khamis, 11 November 2010

yo..yo chicken pox lagik

hero tomei kena chicken pox...ada amek gambo tapi guna hp en somi...hp aku??? adoiii x baek2 lagik....last2 aku mintak balik...malas mau kata banyak2...suda lebih satu bulan anta bagi baik tau...tapi x baik2 gak...sabar ajela...en somi yg baik ati, nk hp baru satu....heh heh...

penat jaga hero tomei...sampai terdetik dalam ati...x mo anak dah...erk ? betul ke?...meragam malam sungguh mencabar kesabaran....bila da x tahan.."en somi...tolong amek giliran!"...

peliknya masa x tido nih main semain mainnya...haa tengok 3x kuasa aku bagi....asikla kena dok sbelah dia...sudah pandai berpaut...kejap2 kat sofa mural amoi tuh...kejap2 kat kusi tangan amoi...kejap2 kat kabinet tv abah...heh heh x kan kabinet pun amoinyer gak kan...kalau amoi main beskal, hero ni pun sama nak naik...nasib baik amoi ni x gelek tangan hero tomei...

ingat nak coti smpai jumaat..smalam aku suh en somi tanya kat taska bole anta hero tomei x?bibik kata "hantar je...mmg ramai yg kena..ada tuh first day kena, anta jugak...ada yg satu hari suntuk merengek!"....ooiii x patut sungguh anta jugak...aku ni da malas nak tanya sape yg bawak virus nih...da tau sangat la...cuma sbg parent, kesian kat anak bila anak sakit tapi yg jaga org len...at least jaga la masa tang awal2 kena tu...

apapun dua2 moncet ni kena b4 staun...amoi kena masa 10 bln, hero tomei pulak masa hampir 9bln...smalam saje2 bjalan umah along...along tengok hero tomei ni sambil geleng kepala...lasaknyer!...tau x pe...x tau dok diam yer...jap lagi aku rasa da x mo sangat ngan org...da start kenal...kenal ibu & bibik saja...en somi? tang dengar perkataan jom tu da start jeling2 mata...jap2 lagi mesti da angkat2 tangan nak ikut....

hari tu g umah org kawen...en somi makan dulu kat meja len...ada budak pompuan ni baru nak makan dok kat sbelah aku...tetiba dia bersora & gelak...pehal ye? then nampak ini hero tomei suda curik seketul ayam...adoi malu ibu tau...cepat2 aku pulangkan seketui ayam nih & pindah tempat kat en somi...tangan ni cemerkap tau...suda pandai berebut ngan amoi...kengkadang amoi menangis @ buat nangis bila hero tomei amek mainan dia...saje..nak jadik anak manje..

aku tau aku juga kadang2 bermulut jahat...& keputusannya aku x nak amek tau & x mo masuk campur...tapi berdoa yang baik2 saja...takut sangat kalau amek tau..mulutku terlebih kata...