Khamis, 11 November 2010

yo..yo chicken pox lagik

hero tomei kena chicken pox...ada amek gambo tapi guna hp en somi...hp aku??? adoiii x baek2 lagik....last2 aku mintak balik...malas mau kata banyak2...suda lebih satu bulan anta bagi baik tau...tapi x baik2 gak...sabar ajela...en somi yg baik ati, nk hp baru satu....heh heh...

penat jaga hero tomei...sampai terdetik dalam ati...x mo anak dah...erk ? betul ke?...meragam malam sungguh mencabar kesabaran....bila da x tahan.."en somi...tolong amek giliran!"...

peliknya masa x tido nih main semain mainnya...haa tengok 3x kuasa aku bagi....asikla kena dok sbelah dia...sudah pandai berpaut...kejap2 kat sofa mural amoi tuh...kejap2 kat kusi tangan amoi...kejap2 kat kabinet tv abah...heh heh x kan kabinet pun amoinyer gak kan...kalau amoi main beskal, hero ni pun sama nak naik...nasib baik amoi ni x gelek tangan hero tomei...

ingat nak coti smpai jumaat..smalam aku suh en somi tanya kat taska bole anta hero tomei x?bibik kata "hantar je...mmg ramai yg kena..ada tuh first day kena, anta jugak...ada yg satu hari suntuk merengek!"....ooiii x patut sungguh anta jugak...aku ni da malas nak tanya sape yg bawak virus nih...da tau sangat la...cuma sbg parent, kesian kat anak bila anak sakit tapi yg jaga org len...at least jaga la masa tang awal2 kena tu...

apapun dua2 moncet ni kena b4 staun...amoi kena masa 10 bln, hero tomei pulak masa hampir 9bln...smalam saje2 bjalan umah along...along tengok hero tomei ni sambil geleng kepala...lasaknyer!...tau x pe...x tau dok diam yer...jap lagi aku rasa da x mo sangat ngan org...da start kenal...kenal ibu & bibik saja...en somi? tang dengar perkataan jom tu da start jeling2 mata...jap2 lagi mesti da angkat2 tangan nak ikut....

hari tu g umah org kawen...en somi makan dulu kat meja len...ada budak pompuan ni baru nak makan dok kat sbelah aku...tetiba dia bersora & gelak...pehal ye? then nampak ini hero tomei suda curik seketul ayam...adoi malu ibu tau...cepat2 aku pulangkan seketui ayam nih & pindah tempat kat en somi...tangan ni cemerkap tau...suda pandai berebut ngan amoi...kengkadang amoi menangis @ buat nangis bila hero tomei amek mainan dia...saje..nak jadik anak manje..

aku tau aku juga kadang2 bermulut jahat...& keputusannya aku x nak amek tau & x mo masuk campur...tapi berdoa yang baik2 saja...takut sangat kalau amek tau..mulutku terlebih kata...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan