Rabu, 2 Februari 2011

smalam & perkembangan moncet

perbualan smalam

en somi : b!motor besar
amoi : motor sha
en somi : cakap ngan ibu, beli la moto besar
amoi : ibu beli moto sha
aku aka ibu : kat umah kan da ade
amoi :kat umah ade moto sha
en somi : kira x bole beli la ni
aku :ha ha

itu...motor pakcik razimi ade kat umah...heh heh..

waktu amoi tengok kartun..x layan org panggil

aku : b...b..
amoi wat donno
aku : b..cantiknya suar baby ni...tengok!
amoi trus datang tengok suar dia...amboi anak dara sorang ni...

smalam perangat fries...hero tomei beria2 nak amek tp fries tu keras cam kopok da..camne nk bg..tp punyer la mengamuk..itu la da biasa bg fries kat dia..

perkembangan amoi
-jeles ngan hero tomei..kalau hero tomei kat sit driver, dia pun sibuk nak dok situ..kalau dukung hero tomei, dia pun nak sama...penat ibu tau
-smalam x dapat tido cos xde kain napkin...5 pg aku turun amek..& turun balik cos nak susu pulak..sabar ajela
-sudah tinggi & montok..huhu..montok ekk
-x kasar main ngan adik...tp adik x kan dapat mainan yg dia pegang...pegangan 100%
-x mo en somi bersihkan lepas yak...ibu lagik..
-sudah pandai kalau lalu kat taman waktu hujan, x bole main...hujan..sblm ni bunyinye"bujan"

perkembangan hero tomei
-pas aku tinggalkan kat 3 minggu ni, manja kemain ngan abah ye
-dah pndai hulur tangan kalau abah da pakai baju & pegang kunci..
-da pandai rampas barang dari kakak tapi kakak guna kuasa veto smbil jerit kuat2
-nak lalu by pass? atas org lain terutama kakak, dgn slambe lalu smbil meniarap..
-kakak! ko dengki ngan aku ye....sambil tangan tarik rambut nipis amoi..amoi pun jerit kuat2 tapi x pukul adik pun..hmmm nasib baik
-kalau aku kat bilk blakang, dia akan merangkak trus ke bilik air...amboi2..amek kesempatan ni
-kalau gate kat tangga terbukak..dia akan merangkak naik...uii risau aku..
-makan?bole tahan jugak...hasil jagaan nenek, nampak naik badannya...
-skang da bole panggil "abu,ibu" dgn sora sayu..carik aku yg dlm bilik air...x consentrate jadinyer
-da pandai main ball...kalau amoi x dengki baru hero tomei bole main..
-da pandai meniti ikut dinding...
-nak tido dlm buai, pastu meniarap sambil kuar kepala then nak trus kuar dari buai..adoi...sabar lagik nampaknya..
-yg paling best--menggigit org ngan 2 batang gigi bhgn bawah je..sakit gak tp x taula kalau gigi atas da tumbuh, saperla slalu jadik mangsa dia....

rasa cam banyak jugak perkembangannya..tp ini je yg aku ingat...pagi ni moncet tido berdua atas tilam queen..aku & en somi, masing2 kat tilam single...rasa sejuk ati bila tangan moncet ni seolah2 berpegang tangan smbil tido...harap2 moncet2 ku membesar dgn sihat dan saling sayang menyayangi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan