Rabu, 23 Mac 2011

mai pok amai2x

aku baca si tomato brain damage nyer blog kat side bar blog aku tu...ada org copy cat dia nyer entry...kalau stakat copy paste ayat bole la marah..tapi kalau copy cara die & laki dia amek gamba dgn posisi & tempat yg same, ape korang rasa???? giler psiko budak ni....den pun takut wooo...

tapi aku yakinnn hhhmmmm yg x de kot org copy aku nyer entry ni...stakat citer yg biasa2..gambar yg biasa2...(walaupun aku tau aku ade silent reader) heh heh..apa barang nak copy yg biasa2 kan..

biasa la nak citer hal moncet la..
amoi makin manja..asal aku nyani pok amai2 kat hero tomei je dia dok kat sbelah...kalau aku x sebut nama dia, lg dekat muka dia kat aku

pok amai2 belalang kupu2
tepuk....(dia pun dok sbelah)
tepuk alisya, adik pandai
siang malam upah susu

susu lemak manis
santan kelapa muda
alisya, adik jgn nangis
ibu buat keje

lari melodinyer da...

hati ini risau akan en somi..nape zalim sangat...

Rabu, 16 Mac 2011

mandi tulam


sronoknyer...padahal hero tomei da mengamuk nak tido..tapi bila nampak air mula le dia...amoi cam biasa la...tersangat excited...hero mandi dlm 20 mnt je..amoi dekat sejam...minggu ni kalau x de pape leh la mandi tulam lagi...

cerita papap

smalam aku beli papap(karipap) singgit je sebab seluk2 duit kuarnya singgit...pastu terlupa pulak dlm beg...amoi si ratu mengisai yg jumpa dlm beg...excited sungguh padahal pagi smalam da makan 3 bijik papap...ni tengah lompat2 dengar lagu timmy si kambing itam...




dua2 melompat2..tapi hero tomei lompat sambil pegang kabinet...x de lompat cam kakak..cuma goyang badan dgn prasaan bersungguh2 tuh...

kotak tu bakal aku campakkan satu ari nanti...semak rasanya mata ni..nampak kusi tangan oren tu? duk kat situ kunun nak halang hero tomei main2 kat suiz..tapi skang cam x jalan da...naik atas kusi tepuk decoder tu ha...x tau la nyawa decoder tu panjang ke x...pastu tangan tu pandai pulak merayap carik plug...tah ape la mende aku nak letak nak halang dia...



angkat kaki pulak...amoi tgh makan papap...plastik tu ada papap lg dua bijik...tangan amoi tersepit pintu, tu yg berbalut...part ni maleh nak citer, xde mood...



okeh...start scene drama si moncet...hero nak papap..amoi buat derk...




nak...nak...amoi buat derk lagi...aku yg tgh amek gambo ni "baby, bg la adik skit...nanti adik amek dlm plastik tuh"...tah sape le punyer prangai yg amoi copy paste ni...



kan dah ku kata..si hero ni sgala2nya cepat dan pantas...da dapat pun..




scene brebut papap dua bijik...



amoi bagi kat aku...hero tomei pun datang...nak nak..cian kat dia



meh ibu kuarkan...& hero pun dapat sebijik papap...makannya sikit..yg lebihnya sepah kat lantai...emmm nanti le aku mop balik sebab pepagi buta tu aku da mop...
smalam aku kehairanan...en somi kutip semua baju & masuk washing machine & on...aittt "nape rajin sangat?"..."nak basuh baju baru"....
emmm sabar ajela...patutla x suruh pun buat dgn rela hati...siap sidai tanpa complen...heh heh..harap2 berterusan...bole bang?...

Rabu, 9 Mac 2011

hero ooo hero



nia amoi masa 8 bln...muke agak tembam..kuat sengih sbnrnya...cumel jer



ni pulak hero tomei masa 8 bln gak...ade bezakan...hero ni serius sangat la...nampk keding skit...tapi adoi sangat2 lasak...skang da start jalan 2 ke 3 tapak pastu merangkak balik...
citer ari ahad
amoi tidur kepenatan cos satu ari x tido...masa bg hero tomei makan, hero tomei dekat dgn amoi & telah mengetuk kepala amoi dgn bekas plastik(isik susu) 2x....menjerit amoi sebab tgh syok tido kepala kena ketuk...cian amoi...pastu hero tomei ada hati nak ketuk lagi walaupn aku da sorok mende alah tu...hero ni kan...geram betul aku...nasib la ko kecik lagi...
citer smalam
aku amek moncet & hero tomei baru pas nangis...cikdu(amoi sebut) kata baru pas gaduh...ha gaduh!!! terkojut den...kocik2 da pandai gaduh...jgn buat ibu & abah jiwa kacau ye sayang...

kepercayaan jgn di khianati nanti menyesal

dengar riuh pagi era...segmen merisik khabar...criternya mengenai seorg isteri yg ada affair dgn org lain & si suami tau...& si istri tlh menyesal...alasan si istri, suami amat mengongkong..nak kuar jumpa kawan2 pun x boleh...si istri stress..& carik jln mudah walhal masa tu dia masih bahagia...

aku nk bgtau life aku...smenjak kawen, kengkawan aku hanya di opis...start 5-15 hidup & masa aku cuma utk family....balik umah nak hebohkan anak2, umah nak kemas, baju nak basuh, pinggan nak susun, anak nak makan, somi nak minum...kalau nak listkan satu2 mmg panjang giler entry ni nanti...memang penat tapi, aku amat2 sangat2 bersyukur sebab aku bahagia...walaupun mmg kadang2 ada masa mood x baik, penat xde org tolong, anak2 buat prangai...tapi masalah tu insyaallah stakat itu...tapi kalau kepercayaan di khianati...mmg susah nak datangkan balik kepercayaan yg hilang...

tapi si istri tadi da insaf...aku doakan yg terbaik utknya...org yg ada disebelah kita masa susah adalah keluarga...amat jarang kawan yg menolong sebab mereka pun ade tanggungjawab lain jugak...

p/s utk en somi...balik ni nak tuntut janji...sblm g mitin amway tolon sidai baju ye....heh heh...

Rabu, 2 Mac 2011

celebration....

febuari...banyak peristiwa sepanjang hidup bersama ngan en somi

15/2-kelahiran hero tomei
17/2-hari pernikahan
28/2-hari tue en somi..he he

oleh kerana terpisah sementara krn ke negara otromen (aritu)...& jugak nk g tengok pakcik razimi kawen...aku ngan en somi decide nk bercuti..2 ari satu malam pun ok la...

lokasi ke kuantan...mula2 g umah pakcik razimi..akhirnya kawen jugak...sbenarnya dulu masa aku ngan en somi bercinta, dia pun bercinta jugak...tah mana silapnya budak tu x mo pulak...nk pilih duda @ x boyfriend dia...masa tu lagu kenangan terindah tengah pamos mmg kena kat dia la...x bergmbo pun kat umah dia..amoi bole pulak berak kat umah org kawen ni...soo kena la gerak g petronas je...

pastu gerak cari port nk bersantai2...trus g black stone...di sebabkan harga bkn ujung minggu bole la amek bilik yg selesa...



dari depan...untung jugak amek bilik ni..banyak tingkap...



ni belah blakang..ada kerusi leh duduk2...tapi kebanyakan bilik kat sini mmg ade kusi camni..siap beli pelampung tu nak mandi manda...



ni kolam...hanya utk kami..he he..mane ade org sangat kalau ari kerja kan...yg ramai ari coti je...



ni la master bed room..ade aircond



ni second bedroom..di sebabkan takut moncet jatuh katil, tilam tu amek yg master bedroom nye...kat sini di letak tv..ade kipas je tapi sejuk sebab bukak aircond kat bilik satu lagi..


isnin pagi
hero tomei yg x mo duduk ...mau dukung je...


amoi yg baru bangun...sambil jerit tunjuk


tunjuk yg ni.."nak mandi tulam...nak mandi tulam"...da namanya budak kan..kejap lagi ye kita mandi...sejuk ni..



"nak mandi tulam"...



jalan2 kat pantai...banyak ketam kecik2 kat sini....



hero tomei yg nak turun kat pasir...



amoi takut ketam..agaknya nampak macam ulat kut



yg ni da abes mandi tulam...ngamuk2..minum nenen & zzzzzz
kul 12 kitaorg check out...nak g teluk chempedak pulak


en somi beli kipas utk amoi spy amoi x mintak yg lagi mahal...he he ok la...



x mo lepas kan kipas tu...sebab x mo bg kat adik...haiii sabar ajela amoi ni...



jangan harap dapat amek gambo yg ok...



brebut kipas....



amoi takut meniti kat jambatan...ikut sape la ni ye en somi...



pose kat dlm kereta...nak balik kajang sudah



inila aktiviti budak berdua ni...berkemas + berkemas...jom balik....sampai mrr2 en somi bermuka tension semula...jamssssss...
da lame x bawak bercuti...alhamdulillah di permudahkan segalanya...en somi jum mandi tulam lagik...he he