Khamis, 7 April 2011

Bersama mu

smalam tengok x bersama mu...? mmg kesian sangat..mula-mula citer pasal bapak dia..bapak dia ada tumbuh biji2 kat muka dan badan...kesian kat dia sebab org pandang jijik..x mo salam..dlm bas x mo duduk even dekat2 pun x mo...trase dia..istri dia pun mestila trase kan...pastu baru citer part anak2...anak lelaki dia sakit...asalnya mmg ada cancer tulang..penyebabnya, ada budak langgar dia masa kat sekolah..budak tu lari2 then tertolak dia..dia kene bucu board(ikut cite en somi sebab aku tgh mamai)..tapi part yg paling x sangka, masa pengambaran ni, nyawanya di jemput Ilahi... pandangan aku, ia lebih baik sebab keadaannya mmg lemah & pastinya sakitkan...doktor pun x mampu nak buat ape...sedih sangat...bila tunjuk gambar arwah masa kecik...nampak cam anak2 kita je ...then teringat kat arwah inah...sebenar abah menangis jugak masa jenazah dia angkat ke kubur...en somi g nampak...dan aku baru tau...

2 ulasan:

  1. samala kita..
    ila siap nanagis
    masa tue krol takde bolehla nangis puas-puas
    kalau krol ada mesti dia cakap "amana, mama ne kememeh tak habis-habis!!"

    BalasPadam
  2. nak taip citer tu pun menitik lg air mata...kita ni ibu kan..

    BalasPadam