Isnin, 30 Mei 2011

tragedi si R1

hari jumaat malam aritu en somi g amek R1 pakcik razimi...masa aku sidai baju pagi sabtu tu, amoi terpandang aje si R1 tu..."tor syar....ibu, abah beli tor syar...!"...amboi anak aku ni...trus aku betulkan statement..."itu kawan abah punyelah.."...

haish..lambek lae yo...itulah berkat ajaran en somi..asal motor besar lalu sbelah je, remind amoi nak beli..

okla...tragedi klakar tu kan..macam ni...amoi & hero tomei main kat luar..pas sidai baju tu aku dok kat dapur...aku nampak hero ada pegang patung patrick kecik...pastu dengar en somi bising2 kat luar..."yang, long nose kat mane?"...pisat2 aku dengar..err long nose...camne ruper long nose ni ye?kok aku tanya kang marah pulak..aku manela ingat barang2 pomen ni..kok tanya barang2 kat dapur tu, bole la aku jawab..."entah, x ingatla...kenapa?

"amoi da masukkan patrick dlm exzoss motor...(si R1)"
"eh..rasanya yg pegang patrick tu hero tadi?..abg ni cian amoi tau"

stlh susah payah..akhirnya jari aku jugak yg itam nk tarik patrick tu... sbnrnya aku nk gelak besar tp kena tahan...kang patrick kat jari aku terlepas ke dlm lagi...nasib baik prasan aksi kejadian tu...pastu pakcik tu datang pulak melawat ptg tu...klu x kluar la si patrick tu mau kena bukak exzoss tu..skang si R1 tlh diselubungi...en somi takut sejarah mungkin berulang???ha ha

eh tingat kat tomok pulak...tomok tu spupu makcik kc...dulu masa time blaja tu slalu la citer...rs cam budak sekolah je dia...tup2 kawen ngan budak baye aku ni...hmmm harap berkekalan..

Isnin, 23 Mei 2011

madu yg pahit

hmmm en somi demam...badan bisa2...org lelaki ni kan klu sakit x nmpak cam sakit kan...pg ni otw ke klinik, dia citer pasal abg SY yg nk kawen lg tu...ada reader marah sbb citer nak kawen kali ke 4 tu over sangat padahal anak nya ngan istri ke 3 ada leukemia...

kenapa ye isu kawen lg penting dari hidup mati anak...pastila org yg sakit kena dpt support yg kuat..serius aku betul2 x faham...mmg poligami di benarkan dalam Islam tapi utk aku yg iman yg tah besar mana ni...aku tak mampu...

aku tak mampu nak bayangkan aku akan berkongsi dgn org lain...anak2 x dpt jumpa abahnya tiap hari...utk aku berdepan dgn ...ooo nauzubillah..

dulu2 aku ada citer pasal cikgu yg trus terang aku x suka..yg dia kawen kali kedua...lately aku ada view fb dia tp lum smpai ati nk add...first wife tu cikgu jugak & aku x nmpak yg kurang pun kat dia...& dlm fb tu kawan dia ada tanya apa rahsia kawen 2 tu..dia jawab "jgn cuba"..& aku rasa ada yg terkilan kat situ bila dia asyik puji first wife je...

berbalik pada abg SY tu kan...x kisahla dia nk cukupkan kuota tu...sbb bini2 dia redha (siap amek gambo masuk sokkabar kan)...tapi cukupkah kasih sayang pada anak2 terutama anak yg sakit tu? harap2 kita semua sentiasa di lindungi oleh Allah...bahagia & merasa cukup dengan apa yg ada..hidup secara sederhana, usah meminta-minta..mana tau kalau kita lebih harta kurang bahagia...lebih bini kurang pahala, sakit kepala..asik tipu kiri..tipu kanan kan ..mcm filem madu 3...en somi, jgn yer...heh heh

Khamis, 19 Mei 2011

drama moncet

ini le cite moncet2 ni...tengok gambo ikut turutan yea



ptg yg ujan...amoi x mandi lagi...sibuk nk bergambo kat hp aku ni..



dua budak moncet yg cute...



da mula da...drama swasta ni...kakak yg jeles ngan adik..




pelakon utama da mula beraksi...




aksi wajib utk lengkapkan scene menangis hari2..selagi x dukung slagi tu camtu la...




x abes lagi nanges tu...tangan kiri masuk mulut




tangan kanan pulak...adesss hari2 ngadap hero yg nanges nk dukung manjang ni




ni amoi yg cumel...tapi rambut x mcm gegurl....kan elok senyum cam ni...


smalam amoi terlanggar beskal abah yg x abes pantang lg...aku ingat x de mende...yela dolu2 nya beskal jatuh x ada pun...yg ni ade retak sana sini pulak...ayat en somi yg klakar tapi x sanggup pulak nk tulis kat sini...sabarla...kita nk buat camne..anak2 tengah membesar ni macam2 dia nak buat...akalnya masih belum cukup....klu marah pun buat darah tinggi je kan da susah...

baru hupdate...fraser hill

wahh...lamanye x hup date pa pe...pg ni en somi tanya...x update blog ke?...update la gamba kat fraser hill...hokeh..follower tegar da tanya...

tah nape mood x datang nak membloging ni...gambo ni aku letak kat fb..tp fb takkan nak tulis pepanjangkan...di sebabkan ada dorongan utk update...heh heh...& aku update kan

6 hingga 8 mei aritu g fraser hill...en somi kata kat sana sejuk..so aku prepare la sweater & stokin utk moncet...sume baru beli baru tau..dari kajang ke kkb amek masa dekat 2 jam jugak..en somi beria2 suh gerak awal sebab gate utk naik tu bukak kul 9, kul 10 utk turun..tapi smpai sana dlm kul 10 lebih..ok la jln2 jp kat pekan kkb kunun nk beli kue..tp agaknya gerai2 dia tutup awal kut...da x ado apo pun..pasar ikan ado la...nasib jumpa jugak kedai jual kue & nasik lemak..sedap kue keria dia..aku da makan 2 bijik en somi kata, jgn makan banyak ni nak naik ni..adui...lupe le pulak mau naik bukit ni...smpai kat gate, guard yg jaga x de...masa naik tu cuak jugak la..kut2 ade keta yg turun kan...smpai atas baru tau jalan turun da bukak smula..penat kami berasa cuak..cheh...smpai atas cuaca panas tapi angin dingin...& bilik xde kipas..emm alahai..& malam tu x de le sejuk tahap gigil pun...tapi aku pakaikan jugak sweater baru tu kat moncet..he he...




ni masa ari sabtu petang...bila moncet da mula wat prangai nak kua bilik..bosan duk bilik..cak-cak...



baby senyum....trus muka cenggini...




suh duduk x mo..nak ronda jugak..hero ni..





mari bergambar secara paksa...hero tu mana nak duk diam...no more second pic..




amoi jugak yg sporting kan...




hero yg asik nk berjalan-jalan




ni trade mark fraser hill...mana2 org yg datang msti ada gambar kat jam ni...


kadang2 lari dari kebiasaan seronok jugak...en somi sibuk dgn cos amway...aku le yg jaga moncet2 ni...banyak komen pasal MLM kan..tapi aku x nampak keburukan kat amway...cuma harga nya agak tinggi sikit tapi kita tau kualitinya macam mana..eemmm nnti le citer khasnya aku post kan...


turun dr fraser hill aku rasa cam nak muntah...nasib baik maintain..hu hu