Isnin, 23 Mei 2011

madu yg pahit

hmmm en somi demam...badan bisa2...org lelaki ni kan klu sakit x nmpak cam sakit kan...pg ni otw ke klinik, dia citer pasal abg SY yg nk kawen lg tu...ada reader marah sbb citer nak kawen kali ke 4 tu over sangat padahal anak nya ngan istri ke 3 ada leukemia...

kenapa ye isu kawen lg penting dari hidup mati anak...pastila org yg sakit kena dpt support yg kuat..serius aku betul2 x faham...mmg poligami di benarkan dalam Islam tapi utk aku yg iman yg tah besar mana ni...aku tak mampu...

aku tak mampu nak bayangkan aku akan berkongsi dgn org lain...anak2 x dpt jumpa abahnya tiap hari...utk aku berdepan dgn ...ooo nauzubillah..

dulu2 aku ada citer pasal cikgu yg trus terang aku x suka..yg dia kawen kali kedua...lately aku ada view fb dia tp lum smpai ati nk add...first wife tu cikgu jugak & aku x nmpak yg kurang pun kat dia...& dlm fb tu kawan dia ada tanya apa rahsia kawen 2 tu..dia jawab "jgn cuba"..& aku rasa ada yg terkilan kat situ bila dia asyik puji first wife je...

berbalik pada abg SY tu kan...x kisahla dia nk cukupkan kuota tu...sbb bini2 dia redha (siap amek gambo masuk sokkabar kan)...tapi cukupkah kasih sayang pada anak2 terutama anak yg sakit tu? harap2 kita semua sentiasa di lindungi oleh Allah...bahagia & merasa cukup dengan apa yg ada..hidup secara sederhana, usah meminta-minta..mana tau kalau kita lebih harta kurang bahagia...lebih bini kurang pahala, sakit kepala..asik tipu kiri..tipu kanan kan ..mcm filem madu 3...en somi, jgn yer...heh heh

Tiada ulasan:

Catat Ulasan