Isnin, 27 Jun 2011

Dengan pursue amway amat mudah

malam smalam en somi mempunyai misi...da malam baru nak coci keta...bila tengok rim tayar tu berselirat dgn minyak..mula la dia amek pursue---dgn nama asalnya pursue disinfectant cleaner..kegunaan biasanya utk bersihkan kotoran dlm bilik air..da puas test kat bilik air, cuba pulak kat rim tayar ni atas tunjuk ajar kawan2 yg boleh di percayai..he he...jom tengok eksperiman en somi..






ni keadaan rim yg berminyak tu...telah di jirus dgn cermat dgn pursue




ok close up lagi...nampak kan ruper yg x cantik tu..
yg moncet dua org ni bukan main suke la dapat main2 kat luar...




jom selingan jap...ni amoi yg baru kena marah oleh en somi bila en somi tengah smangat berkobar2 nak mencuci tu... dia sibuk nk menyempit...




ala la la bucuk macam ibu merajuk ngan abah ye..da smangat ni mau pujuk sambil dukung..tolon..tolon...x larat ibu...




ni moncet kuasa dua nak dukung...hadoi, penin...baik aku dok luar tengok en somi yg tgh menyental kesan minyak tu...



tgh usaha keras nampaknya...tapi x de la lama sangat nk sental...masa ni tinggal satu rim tayar je...see kejap kan...




tara....kilat tuhhhh




ok close up lagi...kilat kan....x sia2 en somi menuntut ilmu...macam2 kegunaan pursue ni...sbenarnya ia ada dua jenis...satu untuk toliet bowl...satu lagi yg ni...ia berasal dari bahan organik...semua produk amway cecair yg aku guna stakat ni x menyebabkan alahan...bau pun serius, x de la busuk tapi agak menyenangkan...pursue ni di botolkan dlm 1 liter dgn harga rm 29.00...nampak mahal tapi utk empat tayar ni cuma guna x smpai stengah penutup botol sebab ia telah di cairkan dgn air..adakah anda tergoda..?he he apa salah nya kalau ia sbenarnya produk yg jimat & tahan lama & berkesan kan...serta pelbagai guna...jika berminat, sila tinggalkn jejak anda yerrr...


p/s en somi basuh rim tayar je smalam, bodi keta x mo basuh sebab umah jiran masih ada aktiviti reno...ape2 ajelah en somi oiii...

Jumaat, 24 Jun 2011

susu....???

"abang..susu budak2 nak abes..."



esoknya en somi dgn cerianya.."abg da beli 2 tin"..dlm ati aku tertanya2.. bila masa pulak susu moncet ada dlm tin..

taraaaaa....



bang..susu anak kite la..bukan susu ni...susu ni ade bertin-tin lagi kat umah..he he..misscomunication...& pg ni amoi minum susu cair...cian dia..



Isnin, 20 Jun 2011

mandi tulam edisi desa water park

en somi coti, aku pun sibuk nk coti...mmg kepingin nk main2 air ni...amoi pulak sibuk gak asik nk mandi tulam...bayangkn baju yg aku nk lipat segunung kat lantai, dr atas sofa tu lompat atas baju smbil jerit "ibu..ibu..tulam..."nasib baik blum lipat..



masa ni tgh tunggu en somi smayang jumaat..hero ni da x sabar nk bawak keta agaknya..dok pulas2 streng tu...



hmmm hero drama air mata...malas aku nk layan...



muka x puas ati bila x kena pujuk..




kan elok senyap sdiri...




ok..dok pulas stereng lagi...ni kawasan bandar tasek slatan...yg sbelah pintu masuk kem askar...pelik..sangat pelik...kat kl ni pun klu x smayang jumaat, xde la aku nmpak org lelaki berkeliaran sekitar masjid...kat sini cam x rasa bersalah langsung...ramai smpai x terkira...ada yg bawak motor, ada yg tunggu org, ada yg lepak2..semuanya masa org tgh smayang...padat sangat orgnya...masa sblm bertunang ngan en somi, en somi menyewa apartment kat sini...serius,,aku x berkenan...nasib baik dia pindah kat kramat au5..slesa skit...ehh pusing balik citer tadi..




amoi yg lena tido...cian panas--gambo la blurr




smpai dlm 2 lebih..trus carik port & masuk dlm air...anoi menjerit2...nk mandi tulam..asal kluar kolam nk g kolam lain je, mula la..nk mndi tulam...iye..kita main tempat lain jap..hadoii...




hero smpai kecut2...masa naik mkn naget & cekodok ngan hero..tetiba2 aku rasa panas part bird dia...ehhh..membese pulak hero ni...iyela badan basah, pastu ada angin...sejuk2 gitu..




beria2 nk main air smpai senget2...amoi mmg x kluar dr kolam...beli pelampung smata2 nk pegi sini...




amoi da tembam...baju mandi tu beli sebab nk pegi a famosa water world taun 2009..da 2 taun masih muat tapi seksi yuuu...hero ni nnti la aku beli kan baju dia...tunggu besar skit..tapikan kat sini kul 4.30 da kena naik...x puas la..len kali mungkin cuba tempat lain pulak...klu kat a famosa best sbb mainan banyak tapi pegi ari biasa kolam banyak daun...kat sini kolam ok sebab x baper besar kan...


smalam en somi rasa angin kat pelampung tiger amoi..."angin da kurang"..dan2 tu jugak amoi jerit.."tatak punyer..tatak punyer"...amboi da x bole nk usik reta dia ye..


sronoknya bercuti di waktu bkn puncak..x ramai & release tension...nk mandi tulam lagi...

Selasa, 7 Jun 2011

catatan utk moncet

percaya x...kita beli mainan ni sbrnya utk di buang?..he he..tension bila umah asik berselerak...bila datang mood ingin membuang, mainan kecik2 ni mula la kutip masuk plastik sampah dgn pastikan amoi di tempat lain @ tidur...klu x, nnti mula la jerit.."tatak punya..tatak punya"..



ini aktiviti hari cuti yg patutnya aku nk dtg ot tapi taska tu nk coti pulak..malas nk bawak hero ni..mmg x senang duduk klu bawak..da lumrah anak agaknya..jeles antara satu sama lain...klu hero naik, amoi nk naik jugak..klu amoi naik, dia x bg hero naik tp tukang tulak bole..adeke patut...motor ni da x bole start...dr anta repair baik beli baru..tp kang amoi jugak yg naik...



hero ada bawah tilam tu...risau betul klu amoi lompat atas hero...mulut aku ni mcm mak tiri ..tah2 smpai kerumah jiran sora ni...sorry le..tindakan bawah sedar..he he..




ni amoi pulak bawah tilam...senduk smpai dua hero pegang..dia ni klu x pandai masak mau aku kerah jugak...ape taknya, time aku sibuk kat dapur...sibuk nk tengok..camne nk gerak klu dia da peluk kaki aku kuat2? haish geram rasanya...pernah pegang cekodok panas yg baru aku kuarkan dr kuali, pegang pintu bread maker, nasib baik da 20 mnt aku biarkan dulu..kira x bape panas tp still jugak panas sbenarnya...ni sume tgh dukung ni...mulut aku start bebel(sbb dia nanges, kok nanges xle aku bebel) "itula pegang lagi...lain kali gi main kat depan"...tapi muka hero ni xde perasaan pun..




amoi ni tau aku nk amek gambo, saje je x pandang...makin chubby...dulu2 comel je..smenjak duk taska kat depan tu, makan mmg bole tahan...aritu masak sup ayam simple, banyak jugak dua bradik ni mkn...bila aku tambah da x mo pulak..dah aku yg kena abeskan...that's why para mommy ni susah nk turun berat..he he




hero ku yg cumel...da sminggu lebih kulit punggung mcm kena effection..da merebak kat kaki, badan & muka...abes muke ensem anak den ni...first jumpa dr azman...aku rasa ada time yg ok & x ok la dr ni...aku da lupa apa yg en somi kata la...time menstrual kot..kata dr tu"x de ubat, jgn pakai diapers, jgn sapu ubat, biarkan kering slalu basuh & lap" ..ok aku da buat tapi xde perubahan...ari ahad aritu g balik kunun nk amek refer letter nk jumpa pakar je..tp jumpa dr norhayati kut..lupe lg memori ni..dr ni cuci, sapu ubat & tampal bhagian yg kena drypers...and datang balik ari rabu ni..klu xde perubahan baru refer pakar...see..perbezaan dr kat klinik kita ni...please la dr..walau kitaorg pakai panel tp byr mahalkan..asal dtg je bg econazime..stakat econazime tu, aku bole beli kat farmasi je...kali ni kami puas hati...harap2 x payah jumpa pakar..aku siap beli kain lampin & plastik guna duit en somi..he he...ala cam dulu2 punya stail...tp bila tengok antara lampin & diapers, better diapers sbb kering kat pinggang...klu lampin abes sume basah...tp kain lampin tu nanti aku akan guna jugak...bkn susah pun nk basuh...nk sedapkn ati en somi..hehe..




tempat feberet hero tomei ni...masa mentor akhir aritu dia kat sini...aku dok kat tepi jaga takut jatuh..mata mstila tengok tibikan..tetiba senduk tu di ketuk kat dahi aku...amboi sakit 2 ari tau...klu besar amoi mau aku tepuk tangan tu...nasib baik ko kecik lagi, bole di maafkan...


hero ni nmpak aje slalu kena buli...time amoi tgh rilek tengok tv, minum nenen, tido..haa masa ni la balas dendam..xde angin ribut tetiba pi kacau kakak dia...en somi bgtau mak dia yg hero terlampau manja, klu merajuk trus terbaring kt lantai smpai aku angkat...mil=bg adik ilangla prangai dia...aduss...2 ni pun aku huru hara...en somi lagi la..cam atuk tiri pun ada..he he

Isnin, 6 Jun 2011

noxxa bread maker amway..

en somi beli bulan 3..tapi aku start guna bln 5..harus cari ilmu dulu kan...tp sbenarnya x de tempat nak parking..trase kc aku ni kecik pulak..tapi sbenarnya masih banyak kawasan yg still lapang...camne aku nak susun klu moncet kuasa 2 itu hari2 bukak kc & kluarkan segala bende...hangin..hangin...

ehh, terkona pulak..ok la..first aku wat panggang ayam...tekan je broil..siap carik dlm kamus broil tu ape..bila set broil suhu auto 250...so set je masa...



kejap2 aku tengok...almaklumlah first time pakai..kang kot ade yg x kena kena banned ngan en somi pulak...emm masa ni klu nk stop pun bole..tara hal..



yg ni aktiviti sabtu lepas..wat pizza ikut resepi mat gebu...namenya pizza gebu...aku campak aje sume bahan tu dlm bread maker tu..pastu penguli lupa nak pasang..bole x?..adoi den makin pelupo..tapi senang je..kuis tepung & pasang penguli & set doh pizza...dekat sejam &..taraaaa...siap doh aku

sblm tu aku goreng sosej,stick ketam(bantai la namanya) & ayam dulu...

gelek & tekan skit doh tu & letak topping ape yg di sukai...



ini bukan pizza gebu..ini pizza garing...ok jugak x muak sebab dohnya jadik hampir cam biskut...aku buat nipis sebab first pizza yg kat bawah tu rasa manis..try nipis kan & letak chesdale yg di koyak2kan...mlm tu makan malam, pizza still ok & x lemau @ liat...nampak x menarik tp nice kat mulut aku yg x banyak songeh ni...




yg ni betul pizza gebu..letak mozarella cheese..x sabar nak rasa..bila da makan baru nk amek gambo...tapi kan cheese ni buat lalat datang...jgn tanya aku kenapa...di sebabkan doh yg agak tebal & lembut sangat..rasa manis & agak muak nak abeskan...len kali aku kena buat yg nipis skit spt di atas & beli plate khas utk pizza ni...alhamdulillah jadik walau slera en somi masih tekak pizza hut...skali skala buat sdiri mmg sronok tp yg mencabar bila hero tomei asik nak berdukung...




ini lebihan doh...sesaje nk cuba buat ruti ..tapi yg x menjadik pulak...trase yis da mula masam sbb doh ni terbiar lama...


pasni nk cuba buat ruti pulak...aritu aku ingat nk mintak resepi kawan en somi yg pegi demo bread maker kat rumah up line...tapi suh dtg umah dia pulak...hmmm klu anak2 aku ni da sekolah x pe la jugak...maaf la aku x bole concentrate bila ada anak2, pegi pulak umah org...xpe blog banyak...ni sume aku study kat blog je...yg lame tu nk carik ape itu shortening, gula kastor(rupenya gula halus...chess!) nk carik yis kat market(kecik nau)...


noxxa bread maker ni multi function itula sebab ia mahal dari jenama lain...bole panggang, buat ruti+pizza+kek, panaskn makanan..klu ade yg minat & jenis2 x bape reti masak cam aku ni,bole la tinggalkan jejak anda di sini @ call trus...ada masa brg2 ni promotion, cth byr ansur tanpa faedah..bln ni yg stim iron tu..ada 4x byr...mau???please call me...he he