Selasa, 7 Jun 2011

catatan utk moncet

percaya x...kita beli mainan ni sbrnya utk di buang?..he he..tension bila umah asik berselerak...bila datang mood ingin membuang, mainan kecik2 ni mula la kutip masuk plastik sampah dgn pastikan amoi di tempat lain @ tidur...klu x, nnti mula la jerit.."tatak punya..tatak punya"..



ini aktiviti hari cuti yg patutnya aku nk dtg ot tapi taska tu nk coti pulak..malas nk bawak hero ni..mmg x senang duduk klu bawak..da lumrah anak agaknya..jeles antara satu sama lain...klu hero naik, amoi nk naik jugak..klu amoi naik, dia x bg hero naik tp tukang tulak bole..adeke patut...motor ni da x bole start...dr anta repair baik beli baru..tp kang amoi jugak yg naik...



hero ada bawah tilam tu...risau betul klu amoi lompat atas hero...mulut aku ni mcm mak tiri ..tah2 smpai kerumah jiran sora ni...sorry le..tindakan bawah sedar..he he..




ni amoi pulak bawah tilam...senduk smpai dua hero pegang..dia ni klu x pandai masak mau aku kerah jugak...ape taknya, time aku sibuk kat dapur...sibuk nk tengok..camne nk gerak klu dia da peluk kaki aku kuat2? haish geram rasanya...pernah pegang cekodok panas yg baru aku kuarkan dr kuali, pegang pintu bread maker, nasib baik da 20 mnt aku biarkan dulu..kira x bape panas tp still jugak panas sbenarnya...ni sume tgh dukung ni...mulut aku start bebel(sbb dia nanges, kok nanges xle aku bebel) "itula pegang lagi...lain kali gi main kat depan"...tapi muka hero ni xde perasaan pun..




amoi ni tau aku nk amek gambo, saje je x pandang...makin chubby...dulu2 comel je..smenjak duk taska kat depan tu, makan mmg bole tahan...aritu masak sup ayam simple, banyak jugak dua bradik ni mkn...bila aku tambah da x mo pulak..dah aku yg kena abeskan...that's why para mommy ni susah nk turun berat..he he




hero ku yg cumel...da sminggu lebih kulit punggung mcm kena effection..da merebak kat kaki, badan & muka...abes muke ensem anak den ni...first jumpa dr azman...aku rasa ada time yg ok & x ok la dr ni...aku da lupa apa yg en somi kata la...time menstrual kot..kata dr tu"x de ubat, jgn pakai diapers, jgn sapu ubat, biarkan kering slalu basuh & lap" ..ok aku da buat tapi xde perubahan...ari ahad aritu g balik kunun nk amek refer letter nk jumpa pakar je..tp jumpa dr norhayati kut..lupe lg memori ni..dr ni cuci, sapu ubat & tampal bhagian yg kena drypers...and datang balik ari rabu ni..klu xde perubahan baru refer pakar...see..perbezaan dr kat klinik kita ni...please la dr..walau kitaorg pakai panel tp byr mahalkan..asal dtg je bg econazime..stakat econazime tu, aku bole beli kat farmasi je...kali ni kami puas hati...harap2 x payah jumpa pakar..aku siap beli kain lampin & plastik guna duit en somi..he he...ala cam dulu2 punya stail...tp bila tengok antara lampin & diapers, better diapers sbb kering kat pinggang...klu lampin abes sume basah...tp kain lampin tu nanti aku akan guna jugak...bkn susah pun nk basuh...nk sedapkn ati en somi..hehe..




tempat feberet hero tomei ni...masa mentor akhir aritu dia kat sini...aku dok kat tepi jaga takut jatuh..mata mstila tengok tibikan..tetiba senduk tu di ketuk kat dahi aku...amboi sakit 2 ari tau...klu besar amoi mau aku tepuk tangan tu...nasib baik ko kecik lagi, bole di maafkan...


hero ni nmpak aje slalu kena buli...time amoi tgh rilek tengok tv, minum nenen, tido..haa masa ni la balas dendam..xde angin ribut tetiba pi kacau kakak dia...en somi bgtau mak dia yg hero terlampau manja, klu merajuk trus terbaring kt lantai smpai aku angkat...mil=bg adik ilangla prangai dia...aduss...2 ni pun aku huru hara...en somi lagi la..cam atuk tiri pun ada..he he

Tiada ulasan:

Catat Ulasan