Jumaat, 22 Julai 2011

pisau seramik & periuk?

 tetiba teringat kat negara matahari terbit ni...gambo ni dari kamera partner kat sana...
masa ni ada sambutan apatah kat asakusa..sini ada istana yg di larang amek gambo..kat sana even bangunan kerajaan pun x bole amek gambo..nnti polis yg jadik jaga bangunan tu akan tegur tapi x dela rampas kamera..tegur cara baik dlm bahasa jepun..he he..wat 2 paham ajela..
kat asakusa pada masa tu mmg ramai org..cuaca pulak antara yg tersejuk utk winter ni...buat org malaysia macam aku ni yg x penah rasa cuaca 4 musim mmg terkejut..terkejut badan & emosi..weh!mmg merundum emosi ni..badan x tahan sejuk, kepala sakit, kedai pulak jenis kedai terbuka..mana nk panaskan badan..pastu terpisah ngan ketua rombongan aka en fairus..then carik tren nk balik...waa cam nk nangis & pensan sebab terlalu lama kat kawasan terbuka yg sejuk gile walau baju 3 lapis...alhamdulillah x pensan la..

ini kat odaiba..panaskan..mmg panas skit...siap poluh2 ni..kat sini stakat nak amek gamba bole la..mende lain cam soping2 pun bole klu x sayang duit..he he..sori la nk soping sakan bukan kat sini..mahal..beg jenis cam sintetik kot yg cover handbag kot2 ujan tu kat sana dlm 500 yen l/b dlm rm 19..kat sini rm 10 da dpt kut...baik soping kat sini kan..

terdetik citer ni sebab dapat amagram amway bulan 7 ada promotion ni

kat akehabara aku dikenalkan dgn kedai ala2 maiden kat sini,namanya takea..kat sana memang biasanya jual barangan keluaran jepun..contohnya itulah pisau & pemotong buah seramik..mmg tajam..biasanya klu ofis mate ni pergi sana kebanyakan akan beli pisau ni..but pada aku agak mahal..yg kecik skali da hampir 2 ribu yen...tapi utk promotion bulan ni agak berbaloi sebab bila beli pressure cooker spt gamba kat bawah ni, akan dpt free mende2 kat atas tu...

time nk puasa & raya ni kalau nk beli mmg sesuai sangat..masak makanan spt daging ke, nasik impit ke hanya ambil masa sekejap je...sape2 yg minat bole la tinggalkan komen ye...bg yg nk bayar secara ansuran pun bole tp promosi bulan ni aje..

2 ulasan:

  1. Salam,mcm mana nak oder n brp harganya?

    BalasPadam
  2. maaf la lambat reply..

    bole oder dgn mana2 ahli amway, sy salah seorgnya..tapi promosi pisau tu hanya bulan julai je..harga dlm rm 695..bayar secara ansuran pun bole, 4x bayr...

    BalasPadam