Rabu, 30 November 2011

misi pulang ke rumah

smalam adalah pertamaaaaa kalinya aku balik sdiri naik transport awam smpai umah...

sbenarnya smenjak dpt title isteri..he he..klu naik bas pun hanya dr cm-sogo @pun company trip ke tmpat kursus...smalam en somi suh balik dulu dlm pukul 5.45 aku gerak..sbb kan da lama sangat x naik bas ni..aku main agak2 je..nasib baik dulu ada gak aku tanya kawan2 opis yg naik bas ke kajang..reason naik bas ialah save time & dpt seat..klu naik tren..korang pempaham ajela..dgn sesak, x dpt duduk..lum lg part berhimpit & tolak-tolakan..klu nasib x baik yg tolak tu bangsa gagak hitam..adusss..pernah nampak depan mata la..x brani aku naik..truss naik next train je..

mmg nasib smalam agak baik..smpai aje kat mydin jln silang bas pun dtg..trus beratur & amek seat sbelah pompuan..

ini mmg pengalaman ms between tahun 2003-akhir 2004 aku mmg naik bas city liner ke kajang masa dok umah along kat impian gemilang...naik bas henti2 ni sbb nak turun depan saas..peraturan pertama-dok sbelah pompuan..sebab klu x, lelaki indon gatal @ bangla busuk dok sbelah..huish mmg x tenang jiwa..x kan dpt lelap mata..prasaan takut @ menahan hidung dr bau yg "enak"...nk muntah rasanya
peraturan kedua-duduk seat bhgn depan.. peraturan ketiga-x kira guna beg ape sila peluk..& peraturan keempat-jgn makan apa2 klu org x kenal nk bg..ni nnti kena  turunkan ilmu kat anak2 pulak kan klu nak naik transport awam ni..

ehh balik pd cite smalam...smpai bandar kajang pukul 7..trus amek teksi..ni pun baca mcm2 ayat jugak..takut dpt pemandu teksi jahat...alhamdulillah smpai nurseri pukul 7.10..tambang rm 10..ingat nk bawak jln kaki je balik umah sebab moncet mesti x mau naik teksi tu..kebetulan cikdu nya nk balik umah jugak..dia pun anta smpai dpn umah..itupun hero ngamukk x mo naik..ms aku smpai kat nurseri tu hero kluar x mo masuk balik & x bagi aku masuk dlm nurseri..sabar ajela..amoi yg da mula cerdik yg tarik aku masuk tunggu cikdu kejap..

smpai umah tepon en somi...yeah aku telah berjaya smpai umah bersama moncet2..alhamdulillah..tapi penat lah..da lama x jln kaki..asik terperap kat opis je smenjak uo tutup..

td bila ber sms ngan along..di kenakan aku sedas "kesian wan..keta ada 2 bijik tp x mo amek lesen" heh heh..sabar..misi taun depan insyaallah amek lesen pas dpt kumpul duit..tp nk mmbawak tu mungkin amek masa..mcm along jugak kan kan..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan