Jumaat, 16 Disember 2011

moncet berendam di sungai tekala

penat otak..asik kereja saja...

aritu g sungai tekala..sbenarnya en somi ajak g window soping tp aku yg x bape sihat ni nak kan pandang yg hijau2 je..en somi pun bawak la ke sini..byr le utk dewasa sorang singgit..bebudak ni x charge pulak..

taun lepas pegi masa org keje..jawabnya xde org la..takut jugak, sunyi sangat..ada gambarnya dlm entry kala lepas..kali ni ramai tp xdela crowded..klu dtg awal bole dok bawah pondok..bole bakar ikan ke ayam ke..tempat terjaga. toilet pun terjaga..

hero yg masih takut nk main air..taun lepas dok dlm stroller..taun ni bawak masuk dlm air tp nanges takut..da elok berendam smpai sparuh badan nk dukung pulak..aku letak dia kat pulau ni...ha dok dendiam main pasir..

elok le..aku snap...en somi pun snap...

amoi senyum..amboi riang gembira si moncet sorang ni kat sini..

sorang pun jadik je..

kat blakang tu sume barbeku..kitaorg je yg rilex..hanya bawak baju bebudak..

amoi yg pelbagai gaya..



moncong hero yg masih takut..

masa ni da x takut..tp hero ni kena jaga..sebab air sentiasa mengalir..takut terjatuh pulak..amoi da bole biar kejap2..

en somi masih sempat snap gambo amoi di samping tor shar

amoi yg seksi..mandi pakai pende je..

inila dia namanya xde perancangan...tp pegi sekejap pun x pe...air sejuk..mana nk bg anak2 main lama sangat..berendam dlm air tu x smpai sejam..then balik..tapau nasik ayam & tauhu bakar..masa ni moncet2 dah letih & tidur...smpai umah pun sambung lg tdo...mak paknya?..lega..bole rehat depan tibi sambil makan tahu bakar..

Rabu, 14 Disember 2011

buat karipap

aritu cam x puas ati sangat bila en somi beli karipap yg pecah perut & keras berdentung...ni pu nk jual jugak ke??? apa la peniaga ni kan...so aku pun warning en somi jgn beli karipap lg kat peniaga ni...

atas dasar ketidak puasan hati..aku pun cuba buat sdiri..for the first time ni...try to ingat2 langkah sil yg biasa buat karipap...
tepung tlh di uli..pakai acuan je..aku bab-bab mengelim ni x kan jadik...senang..abaikan bola tu..kat umah ni, di mana2 ada je menan moncet2 ni..

haa..yg paling x cantik tu, yg mula2 la..then cantik je kan..


stlh di goreng...bila nmpak amoi makan segigit je..maknanya x sedap..hu hu..isinya x bape empuk sebab masak sikit je..tp hero mkn ok je...en somi pun cuba menyedapkan ati..makan banyak jugak la...tp ms ni aku x bape sihat..mungkin effect jugak--he he alasan..x pe nnti aku cuba buat inti sardin pulak...

Jumaat, 9 Disember 2011

laaaaaa...

Sukacita diingatkan bahawa tuan/puan Shamsiah Somadi dikehendaki untuk bertugas di Kaunter Perkhidmatan Pelanggan ???? pada 09 Dec 2011 pada pukul 12.30 tengahari sehingga jam 3.00 petang. Sekiranya tuan/puan tidak dapat bertugas pada masa yang ditetapkan, sila maklumkan kepada pegawai kaunter.

Sekian, terima kasih.


(teetttt)

                     Pn. ?????,


                     Dia dah pencenlah !

Selasa, 6 Disember 2011

ni gamba bulan lepas..menapau mc nel utk makan kat umah je...

hmm..nk melawa sangat smpai pakai sluar dua lapis..ketat tu blakang kira...asal amoi nmpak cantik kan...

hero ni pulak...mula2 kluarkan fries dr bekas..

genggam dgn kemas..nampak x bekas fries tiada yg tinggal isinya?

buka mulut seluasnya..& ngaaappp..korang bole? he he..sungguh berselerak umah ni..

pose hero part sisi..

hasl tangkapan amatur amoi...ni tgh brebut hp aku..hmmm

amek gamba sdiri pulak...masa ni mata tu sakit, tah pasal apa..tembammm

amoi amek gamba lg...x kira adik @ kakak, memasing x bole lebih, x bole kurang..penin tp meriah..he he..adakala meriah dgn sora ibu & abah skali...

cacatan kuala kubu part 2

setelah hampir staun, br nk sambung balik..saje nk up date sblm terlupa pengalaman nan satu ni...last dulu aku citer pasal berjalan mlm yg menakutkan..he he..pas dpt tido dlm sejam..dgn x mandi..oppss..terpaksa g buat 1 aktiviti lg..

tengok muke memasing...ngantuk+penat+xde mood..huish mencabar betul emosi ni..dlm hati mau tdo ngan ingat anak aje..

ok..da siap rakit kitaorg ni..takut gak kot2 terbalik..x penah buat le katakan...mari le kita berdayung keseberang..wiz terselamat sbb pegnen..

da smpai ke seberang, inile aktiviti...main beratur je aku ni..x pasan sbelah aku budak lelaki..asik pikirkan terapung di tengah tasik yg dlm...seriau la sangat..undang2 nya, jgn sekali2 lepaskan tangan kawan smpai dia kata lepas..

ha..nampak..jauh jugak tu..ms tengok gamba ni br tau..betul2 tengah rupanya...
lepas tu sume akan di bawa stempat nun di kayak tu..pastu pandai2 la kuak lentang smpai ke tebing...dlm hati-jgn panik..jgn panik...rileks..rileks..akhirnya smpai dgn jayanya..ada jugak yg panik..bila panik kita akan rasa mcm nk tenggelam sbb x dpt kawal life jaket tu..

acara lumba sape palingg cepat..yg lelaki je yg mndayung..kitaorg kayuh pakai kaki je..he he..untung jadik pompuan kat geng ni..

penyudahnya dpt no 3 dr 4 geng...sudah penat, yg lelaki turun & tarik je..best.. he he..

selesai aktiviti basah..pasni bole rehat sebab ptg baru ada aktiviti..

ni aktiviti racing..tah utk uji ketepatan & kepantasan masa kut..layan je..

ha ni sume mak-mak budak..termasuk wiz kat tepi tu yg da besar pun anaknya skang ni (waktu entry di tulis)
mlm nya mcm aktiviti kesenian..aku da x minat aktiviti ni smenjak ada moncet..serius cakap, aku takut nk berhappy sangat bila moncet xde depan mata..tambah2 masa ni family en somi bawak rombongan ke umah acik mok di rawang sane...aku call en somi, x de jawapan..risau kan!..alhamdulillah diaorg ok..

esoknya aktiviti panjat dinding..tinggi jugak dinding tu..malangnya tumbdrive aku penuh pulak..x dpt nk load gambar memanjat dinding..ms ni aku still bf hero tomei..walaupun x kerap bf tp still mmbengkak & sakit...masa panjat dinding tu, boys akan tarik tangan & badan akan meniarap atas tembok sblm turun kat platform..trase masa meniarap tu sakit betul part bengkak tu...uwaaa...x kan nk pegang2, nk urutkan...sabar-sabar...

mmg aktiviti nya best & x strict..tp buat ibu mengandung, bf & yg ada penyakit..rsnya x sesuai involve aktiviti luar..