Selasa, 6 Disember 2011

cacatan kuala kubu part 2

setelah hampir staun, br nk sambung balik..saje nk up date sblm terlupa pengalaman nan satu ni...last dulu aku citer pasal berjalan mlm yg menakutkan..he he..pas dpt tido dlm sejam..dgn x mandi..oppss..terpaksa g buat 1 aktiviti lg..

tengok muke memasing...ngantuk+penat+xde mood..huish mencabar betul emosi ni..dlm hati mau tdo ngan ingat anak aje..

ok..da siap rakit kitaorg ni..takut gak kot2 terbalik..x penah buat le katakan...mari le kita berdayung keseberang..wiz terselamat sbb pegnen..

da smpai ke seberang, inile aktiviti...main beratur je aku ni..x pasan sbelah aku budak lelaki..asik pikirkan terapung di tengah tasik yg dlm...seriau la sangat..undang2 nya, jgn sekali2 lepaskan tangan kawan smpai dia kata lepas..

ha..nampak..jauh jugak tu..ms tengok gamba ni br tau..betul2 tengah rupanya...
lepas tu sume akan di bawa stempat nun di kayak tu..pastu pandai2 la kuak lentang smpai ke tebing...dlm hati-jgn panik..jgn panik...rileks..rileks..akhirnya smpai dgn jayanya..ada jugak yg panik..bila panik kita akan rasa mcm nk tenggelam sbb x dpt kawal life jaket tu..

acara lumba sape palingg cepat..yg lelaki je yg mndayung..kitaorg kayuh pakai kaki je..he he..untung jadik pompuan kat geng ni..

penyudahnya dpt no 3 dr 4 geng...sudah penat, yg lelaki turun & tarik je..best.. he he..

selesai aktiviti basah..pasni bole rehat sebab ptg baru ada aktiviti..

ni aktiviti racing..tah utk uji ketepatan & kepantasan masa kut..layan je..

ha ni sume mak-mak budak..termasuk wiz kat tepi tu yg da besar pun anaknya skang ni (waktu entry di tulis)
mlm nya mcm aktiviti kesenian..aku da x minat aktiviti ni smenjak ada moncet..serius cakap, aku takut nk berhappy sangat bila moncet xde depan mata..tambah2 masa ni family en somi bawak rombongan ke umah acik mok di rawang sane...aku call en somi, x de jawapan..risau kan!..alhamdulillah diaorg ok..

esoknya aktiviti panjat dinding..tinggi jugak dinding tu..malangnya tumbdrive aku penuh pulak..x dpt nk load gambar memanjat dinding..ms ni aku still bf hero tomei..walaupun x kerap bf tp still mmbengkak & sakit...masa panjat dinding tu, boys akan tarik tangan & badan akan meniarap atas tembok sblm turun kat platform..trase masa meniarap tu sakit betul part bengkak tu...uwaaa...x kan nk pegang2, nk urutkan...sabar-sabar...

mmg aktiviti nya best & x strict..tp buat ibu mengandung, bf & yg ada penyakit..rsnya x sesuai involve aktiviti luar..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan