Rabu, 19 Disember 2012

3 ari 2 mlm x jumpa moncet

arini start retreat bahagian 3 ari 2 mlm...da bertahun jugak aku x pernah tiggalkan moncet..last dulu masa g jepun utk 16 hari..skang nk tiggal rasa susah skit..tambah2 hero tu..aku naik smayang kat atas pun da sibuk carik..klu kat umah sibuk ngedeng, ikut suka dia nk dok mana..klu en somi nk kluar bawak keta, dia org no satu yg hulur tangan nk salam...hmm belum pegi da rindu sangat..


smalam en somi tanya, bole pegi ke ni?..sbb aku demam hasil jangkitan dari amoi...aku insyaallah ok..the aku lak tanya..abg bole ke jaga bebudak ni?..senyum tiada jawapan..he he..nasib baik aku ni x active..klu active lg la slalu kena tiggal..adui, jaga helpdesk dgn idung sumbat..siksa skit..

xpe, insyaallah hr sabtu ni kita berjimba di i city...hope fully kita semua sihat..

gambar kat atas tu kat taman kat surau..pepagi ni mmg xde org langsung..nk carik org sekeliling pun susah..org semi d sume dok dlm umah je..

Selasa, 6 November 2012

3 idiot



pic from google


pas kena bambu ngan public..bergelak ketawa tengok ini...

-kencing kena karan
-makan capati, penggiling ade bulu dada bapak raju..
-virus yg nerd klakar..

need more days to finish lah kan..3 jam woo

asalkan aku ok

pagi ni rs stress sbb kemungkinan lambat lagi..then dengar lagu ni...alhamdulillah lega sikit

Lirik Lagu Asalkan Aku OK – Awi Rafael



Selamat pagi, selamat pagi aku ucapkan

Burung merpati bernyanyi di ruang halaman

Hidup ini indah ku kata, Hidup ini indah lawa

Hidup ini indah ternyata



Selamat petang, selamat petang aku ucapkan

Kanak-kanak kecil berlari di ruang halaman

Hidup ini indah ku kata, Hidup ini indah lawa

Hidup ini indah ternyata



Asalkan aku ok, duit dalam kocek

Hidup dengan sederhana

Keluarga semua ok, masa depan cantik

Hidup jauh narkoba dunia



Asalkan aku ok, hidup macam taukeh

Teman ada sentiasa

Bernyanyi dan karaoke, kaya macam Datuk K

Hidup tanpa masalah dunia



Hidup mewah tanpa berhutang

Hati bersih tak lupa sembahyang

Inilah kehidupan

Inilah kehidupan



Otak cergas tanpa menipu

Jangan marah-marah tak perlu begitu

Inilah kehidupan

Inilah kehidupan



Asalkan aku ok, duit dalam kocek

Hidup dengan sederhana

Keluarga semua ok, masa depan cantik

Hidup jauh narkoba dunia



Asalkan aku ok, hidup macam taukeh

Teman ada sentiasa

Bernyanyi dan karaoke, kaya macam Datuk K

Hidup tanpa masalah dunia

............tq jugak pd en somi sbb cuba ceriakan pagi aku ni..alhamdulillah thumb print ngam2..fuhhh

pasni klu stress lg...cakap dlm hati banyak2..asalkan aku ok..beb!!

Jumaat, 19 Oktober 2012

makcik penin..

bulan ni adalah bulan yang sangat penat utk aku...kerenah pemanggil yg kadangkala menjengkelkan hati..boleh mendatangkan stress & sakit kepala..

pemanggil 1
marah2 sbb tukar maklumatnya..sbenarnya opis x salah..dia pun x salah.aku try bgtau kenapa opis buat camtu..baru cakap sparuh da potong..nk cakap lg dia potong..ooo..silap besar okeh..dahla bukan aku yg buat mende tu..dia suruh aku call back..hmm sorila..not me la..hari sblm bukan main jumpa face to face baik kemain, next day mcm aku ni berdosa besar pulak ngan dia.esoknya dia dtg tp aku mmg x nk jumpa...just pass kat staff surat yg dia nak..len kali cuba la cakap baik2..len kali jugak klu dia nk jumpa, aku malasssss nk layan...

pemanggil 2
suka2 ati je nk tambah mende2 yg x boleh tambah.yg syarat di kenakan banyak soal pulak..hadoii pening, sakit pale makcik ni..tolonglah pemohon2..bila nk daftar tu cuba search kenapa bayar itu ini..jgnla da nk smpai stage last2 baru nk tanya..lg pun maklumat bukan susah nk search..

pemanggil 3
dr lawyer firm nk tanya notary public kat sini..yg disahkan kerajaan malaysia...copius ni..dokumen ape?..dokumen tanah...ALLAHUAKBAR...klu dia bukan dari lawyer firm mungkin aku bole la terima..

pemanggil 4
sy nk isi borang..kena guna pen hitam aje ke?..cik bole guna pen hitam @ biru...xde masalah..nasib baik x penah mohon lg...senyum je la..

banyak sangat kerenahnya...klu di tulis mungkin panjang lagi...

Jumaat, 28 September 2012

nak dinding baru...

"kakak, conteng dekat buku aje..jgn conteng sofa.jangan conteng lantai.jangan conteng dinding. ibu x suka."
"okey"

ms masak nasik goreng tetiba terdetik..ehh senyap je...
-
taraaaa!!!
-
-
-

susah betul cakap ngan moncet ni..len kali jgn caya..klu pencil,pencil colour..bole ampun lg sbb x jelas..yg ini permanent pulak tu..adoiii...


ini lah pemilik hak ciptanya..hmm nk marah pun nk buat ape..skang ni hari2 pandang sbb sbelah tibi..bila la nk cat ke, nk tampal wall paper..kumpulla duit dulu...

Khamis, 27 September 2012

en somi demam teruk

dua sabtu lepas en somi demam..demam teruk jugak..asalnya ade sikit salah faham..biasala suami istrikan..pastu da baik da..pagi sabtu tu da start x sedap badan.. siap pakai baju lengan panjang ngan sluar trek..biasa baju rasmi en somi ni kt umah sluar pendek je..pas g umah nazim kwn en somi, singgah klinik..biasa aku yg paksa, kali ni cam sukarela lak..pastu g umah org kenduri kat depan umah..then start 6.30 ptg tu da baring ngan selimut..panas, sakit badan, sakit kepala..mintak along beli air coke ngan 100+..

along pun seriau tengok en somi..yelah..masa dia smpai dlm 8 lebih, en somi x buka mata, x cakap sepatah pun..aku ni pun da x gerak dah..asik lap badan en somi jgn bagi badan panas sangat..ms along nk balik tu siap pesan klu ada pape call dia..

badan en somi mmg panas..masa ni aku x pedulik dia kata sejuk aku lap jugak sbb x nak panas sangat..mcm2 la dia buat..pegang tangan, usap pipi aku ni..bercakap pun dah mcm2..nasib baik x tiggal wasiat..klu korang kat tempat aku, msti korang rasa apa yg aku rasa kan..then kul 11 lebih da mcm ok..alhamdulillah..aku pun tido ajelah..ngantuk, nasib baik moncet da tido awal..

pastu dlm kul 2 kut, en somi kejut..sejuk sangat..ms ni amoi tjaga & tgh tengok tv ngan en somi..aku ni klu tgh nyenyak tetiba kena bangun, mmg susah, kadang2 aku  xterbangun..tp bila da berkali2 en somi panggil, cakap sejuk..bangun jugakla..amoi yg pelik tengok en somi ni pun da tertido balik..

tapi kali ni mmg serius menakutkan aku..selimut+2 comfeter+bantal yg banyak menggunung..aku ajak g hospital.."x mau".."kenapa?".."takut..."err yg ni rahsia..he he..pastu hero lak bangun..muka da pelik sangat la tengok abah dia camtu..aku mmg x berganjak dok sbelah en somi..hero pelik jugak bila aku x layan langsung, asik layan abah dia je...x lama pastu dia tido balik..then dekat kul 5 baru en somi kata panas..aku pun tarik balik komfeter bagai tu & bukak kipas..sblm ni pakai kipas bawah hala kat moncet je..

masa ni mmg sangat2 bersyukur bila en somi da x sejuk, panas pun kurang, kepala x sakit, badan da kurang sakit..ms demam tu aku tanya apa yg en somi makan ms ari jumaat malam sebab dia keluar malam tu..katanya lapar,then dia makan ruti telur ngan sup..sup tu masin..sbenarnya aku ada tanya petang tu, nk makan x..katanya x nk mkn & kebetulan ada salah faham, aku mmg x sedia pape..itulah ikutkan sangat perasaan marah..dua2 marah, dua2 allah duga..bersyukur allah masih bagi peluang..

hari ahad, demam en somi datang lg..kali ni mil & sil dtg umah bawak air ubat..pelik la klinik kita ni..check org demam x pakai temperature..x check tekanan darah..rehat kul satu smpai 2.15..x bole kacau..2x mintak tolongla check jugak, baru la nk panggil..kitaorg bayar tau..mahal pulak tu..aku pulak yg suruh, dr tolong check tu, check ni..aku x pedulik, servis ni byr pakai duit tau, bukan byr pakai air liur..

en somi xde slera makan..bg mkn buah & mee goreng je..mlm baru nak makan nasik..kurus skit perut, x yah diet..mlm tu aku x larat nk berjaga..alhamdulillah en somi ok..adela demam tp sejuk2, sakit badan da xde..2 malam tido kat ruang tamu..aku yg suh tido bawah..kang tido dlm bilik payah nk monitor en somi..tp aku lak yg sakit badan tido atas karpet..xpela demi suami & anak2, sakit badan pun xpe..hari isnin tu ingat nk ot tp takkanla aku ni g kan..biasala org baru baik demam ni belum sihat betul lg..

bila sakit camni buat aku takut..takut kehilangan sbb kita x pernah bersedia kan..itulah sepanjang en somi demam aku dok sbelah, takut tetiba panas aku x sedar..hero ni jeles pulak..hari kedua abah dia demam, aku da x bole slalu dok sbelah abah dia..ikut sapa tah ni..


i luv u abang..without u, i cannot, i dont want to imagine..

pasni jgn ngengada nk makan sesuka ati kat luar tu..aku sure sup ari tu ade campur kambing..en somi ni klu makan kuah lauk kambing aje pun, mmg darah akan naik..

Rabu, 12 September 2012

himpunan gelagat moncet

aktiviti di kampung..tukang masak hensem???

entah nk masak ape lah tu..

hmm layan ajelah..malas nk bising..bersepah jgn cakap la..

tempat persembunyian..

muat2 pulak tu

amoi  1year ++

amoi 4 year ++

hero 2years

motor yg telah rusak..pandai suh si adik yg tulak..

aktiviti amoi hari ni



hari ni sangat senang bangun & mandi pagi..sbb pakai baju kurung..ada sambutan raya & hari kebangsaan kat little tots..hmm peace da ok tp apsal tah mata tu ke lain pulak.."abah, cantik x alisya?"...anak dara yg makin pandai melawa..x sabar2 nk sarung tudung ombak rindu tu..

Jumaat, 7 September 2012

merewang-rewang masa coti raya

raya ke empat kt sg jerneh..sudah boring sbb x kemana..en somi ajak keluar..ke bandar melaka..bole ramai org tp x sesak sangat..sbb da lapar & panas..jln2 kat menara taming sari ni..


laparnya ..tp hero nk main tor shar jap..layan la dulu..

tmpat makan penuh..masuk johny's kitchen..hero ni skang asik nk pegang hp je..bila amek gambar, camni ajela mukanya..x sporting betul..

yeah..good..makan sume nasik goreng..hero mkn je nasik yg ade seafood, trus merah2 mulut ..nasib baik x ketara..allergik mamat sorang ni..then ingat nk naik menara..tengok rege, trus malas..stakat naik tengok bandar melaka je..x yah la..baik aku labur kat lain..

amoi sibuk nk naik zirafah...kesian tengah panas & penat nk gerak mende alah tu..

naik for second time..amboi siap nk bawak balik tor shar..skang pantang jumpa, msti suh beli..yelah nanti kita beli.. x taula nnti tu bila masanya..nnti klu beli satu sah2 brebut..beli dua? pi mintak kat abah..he he

raya...tahun 2012

bznyer rs..kembali menanggung tugas bererti masa kije sangat pack..blog pun jadik bersawang kejap..bila en somi anta kat tren & aku pulak aktif ke sana sini..pukul 9 tu mata da start berat giler..ngantuk betul..harap2 dpt la aku kurus skit..he he..oklah rasanya nk citer pasal raya di saat di penghujung syawal ..wahh lamernya nk updatekan..entry basi pun basilah..

tahun ni aku jadik chipsmore..kejap sg jerneh..kejap bkt beruang..hari jumaat kat sg jerneh..mlm raya ngan pagi raya pertama kat bkt beruang..tghari raya pertama kat sg jerneh..petang balik bkt beruang..raya kedua petang balik sg jerneh..pastu hari khamis baru balik kajang..fuhh ulang alik je kan..mentang2 x jauh..


ni raya pertama nk balik sg jerneh..ramai kata amoi cumel ngan tudung ombak rindu ehh?..ms beli aku x tak tau pun nama tudung ni..nmpak comel so beli je..

(gambar en somi xde la pulak)

hero yg mencabar ketahanan kesabaran..dia x nak pakai baju melayu ni..ms pg raya, tgh doa selamat tu dia suh bukak baju & sluar..sbb xmo bising2, aku bukak kan aje..baru bole jln..yelah raya pertama pakai pampers je..bila nk balik sg jerneh, paksa pakai balik baju melayu ni..sudahnya x bole berjalan pulak..hadoi, lenguh mendukung budak ni..kebetulan ms smpai umah, umah kunci..join skali beraya ngan diorg kt umah pak sedara sume..belengas mendukung hero

then masa aku tengah lipat baju ni nk masuk dlm beg..dia kata "ibu..xnak pakai baju ni"..tunjuk baju melayu dia..hamboi hero, ko da pandai memilih ye..abes sape nk pakai ni..

raya tahun x semeriah sebelumnya..sebab tempat arwah abah xde pengganti utk pimpin takbir dari rumah ke rumah..ambik balik smpul duit yg aku sediakan utk mlm tu..ingatkan ade org datang..

mlm raya kat bukit beruang? sangat2 meriah dgn mercun..tenggelam suara takbir dr masjid..da jadik macam raya cina? raya cina pun x macam ni..tapi mercun tu sbenar sangat meriah kat umah yg ade polis..kat sg jerneh pun sbb umah yg ade polis jugak yg meriah tu..tiap2 tahun mcm tu..klu da pukul 11 ke 12 mlm tu bukannya nk stop..x peduli, x sensitif kat jiran sekitar..da nasib berjiran kan sedara polis...ehhh mcm entry emo lak..sori..

jual tart

hmm..berlatar belakangkan jalan/tren lrt bangsar..sape2 nk bole le tiggalkan jejak...tart nenas rm 24..tart epal,blueberry & strawberry (tiada dlm gambar)=rm 28..

Khamis, 16 Ogos 2012

menjelang raya...

mood raya da datang..hu hu..mmg dlm otak hanya program balik kg je..kije cuma sipi2..mengantuk pun ade...pose taun ni rasa penat sikit..nk kata makan terlebih x jugak..ms bujang dulu aku bole mkn 2nd round pas buka...pas kawen ni, x bole nk sumbat da..mcm nk meletup perut nnti..cukup skali makan, pastu nafsu cam xde..mungkin hanya makan berdua dgn en somi kot..klu da berkumpul nnti, mmg ade yg x benti mengunyah..nampak org makan sedap, mula tangan ni amek masuk mulut jugakkan..

pertama kali beraya tanpa abah..of coz sedihkan..mak pulak minggu ni doctor kata darahnya tinggi..aritu da dok kg, isnin aritu along amek balik..hari isnin ateh berbuka ngan mak kat umah along, ari selasa aku pulak..mak nampak ok je..along beli blood check tu, then check la...pas buka ari selasa check darah ok je..smalam pagi check naik 226..g klinik, klinik refer hosp...nasib baik x admit, just monitor smpai ptg..alhamdulillah darah mak turun..en somi suspek mak nk dok kg, risau kot...aku x tau nk kata apa..mmg klu darah tinggi ni susah nk jangka...kadang2 dia main2, kejap naik kejap turun...apa pun x sabar nk balik kg bawak mak besok...ms nuzul quran aritu aku yg bawak balik mak jugak..harap2 kurang la habuk..x larat nk bersih sungguh2 utk kali kedua ni..

utk raya kali ni jugak, aku tolong kak ina jual kue tatnya..alhamdulillah ade sambutan..kue tat campur2 aku nk abes..rasanya aku makan bape bijik je..yg selebihnya en somi yg makan..sedap la tu..lum raya da abes sebalang..hmm x pela..kang simpan2 lama langsung x makan pulak..sape2 yg nk oder kue tat pas raya adalah di alu2kan..tat nenas rm 24..tat strawberry, epal, bluberry adalah rm 27..insyaallah sedap..haha siap promote lg..

smalam en somi dpt kue almond london yg die oder kat opismate nye...x smenggah betulla, bila letak kue depan mata..trus jadik lapar..pastu telan air liur berdegup2..dahh jadik cam bebudak baru pose..klu aku citer kat mak mentua ngan adik ipar aku ni mau jadik bahan..bole kan en somi? he he

Selasa, 7 Ogos 2012

buli,merajuk

situasi = kakak di buli adik...si adik dimarah abahnya..si adik merajuk minta di pujuk..kasihan si kakak..buli tu dengan kata lain, kena pukul, gigit @ baling dgn apa2 yg di pegang adik..pening nk melayan kerenah yg bermacam2 ni..da besar nnti harap2 nya berkawan baik la moncet ni..

faces of the year

comel??? comot betul makan eskrim...da makan sparuh baru kata.."ibu, xnak..x sedap"...sblm ni mmg belikan cornetto..aritu beli jenama biasa, mmg la rasa lain..lidah cap cornetto le ni..
kelakar pulak muka amoi ni...bak kata en somi..faces of the year

Jumaat, 3 Ogos 2012

main2 kat kiddy's world marriot

ari ahad nya pi kat sini lak..badan still penat tp sebab en somi da kata kat moncet nk g otel..ha.. kena la tunai janji..

nampak, good!

hero ni pandai ajela berkawan...hero tetap hero..stakat budak yg besar sikit dari dia xdehal..garang betul hero ni..

amoi main bola getah..hero takut giler kat bola getah besar tu.. menurun prangai en somi..apeya..

pas main sejam,sesi bergambar pulak..good lagi..sumenya good la..second day pose repeat lg..nk abeskan kupon..klu byr xdenye aku jejak kat sini..satu insiden yg xkan di lupakan..masa lif ke car park terbukak, hero lekapkan tangan kat pintu lif..tersepit 4 jari..gelabah betul aku..en somi da marah2..manela aku tau nk jadik..nasib baik pintu lif tu trus stuck & aku tolak2 pintu lif ..xkan nk tarik tangan hero pulakkan..x smpai sminit, tangan hero pun terlepas..nanges takut.."ibu, sakit.."  "itula, nnti jangan letak tangan kat situ"...tapi sakit apenya bila nk turun tangga sume nk sdiri..da xde nanges2..jadik natural..back to normal..hadoii..anak lelaki ku ini..

gold coast morib-part sejuk ati

hmmm kehampaan pulak arini bila wit kwsp x masuk lg..hu hu..tp nasib baik jugak sebab cuaca da mula mendung...ni nk sambung entry gold coast part 2..punyerla lama..skang ada promo lg smpai end oktober..nk rancang coti ngan along..kena fix date betul2..kalau stakat 4 branak ni, amoi je yg kena check tarikh tu kena ke tak..

aku mmg x confirmkan bilik..so pasti da dapat bilik ngadap utan yg ade paya ni..alhamdulillah..mungkin paling best bilik ngadap pool..tapi pada aku yg anak tgh membesar ni..ini adelah terbaik..sebab moncet x teruja nk tengok kat beranda ni..risau tau..da le tingkat 7..satu hal pulak nk asik check mana moncetkan..elok aje tengok tv diaorg ni..

amoi yg tgh main angeli bird hp en somi..nampak hero tu?..sebenarnya dua2 da x sabar nk mandi tulam.."pampung" tu ms tido je x pegang..hai manja bucuk ni..

hmm cumel la sangat..en somi kata x mo potong pendek lg rambut ni..mcm makin nakal je bila potong rambut.. 

masa nk breakfast nampakla kaw pool...bole pulak stop.."nk mandi tulam..nk mandi tulam"..hadoii..anak2 namanya..x makn pun xpe...ni pondok utk makan2 smpai larut malam..ade bar bagai...

muka monyok sebab masih berjalan2 di tepi pantai..he he...saje je kenakan amoi..muka x smangat tu..

da ..jomla mandi tulam..
review kolamnya..cantik, best dan insyaallah slamat..sbb setiap gelongsor ade guard..kolam besar pun x bape dalam.."pampung" tu beli kat situ ..satu rm 5 je..tahan smpai skang sbb hero ttp pakai dlm keta..he he..ade sewa tube tapi cam x berbaloi..rm 20 sehari..letak barang pun merata..alhamdulillah barang still slamat..moncet??happy giler..amoi?asik ilang naik gelongsor kuning yg tinggi..da kena set mind yg amoi da jadi kakak besar..beza ngan tiara..tiara banyak kolam besar tp part gelongsor x bape..yg baru pun cam bahaya je utk amoi ni..

ni pantai morib..good

good lagi

good lagi..muka ngantuk..tido x lama..nk mandi tulam kan..

candid amoi..

ini dari segi pengalaman yg best..yg penting anak2 heppy..smpai skang ni, bila coti je ajak tido otel..amboi macam org kaya je bunyik nya..

tengokla bulan 9 ke 10 ke nk repeat balik ke sana..tapi mungkin dinner tu skip kut..

Selasa, 10 Julai 2012

coti ke gold coast-part panas ati


setelah jiwa kacau berlalu..nah percutian yg dinanti utk tunai janji mandi tulam kat amoi pulak..mmg betul le kacau jiwa ni bila purse pun bole tertiggal kat opis..hai..penin tul..br prasan masa nk byr mcd..nasib baik en somi yg blanja..kunun2 nk top-up shiling, tetiba kat depan kaunter tu aku terkorek2 beg..hmm mana purse?..aduhai..sah tiggal ni..

mmg takde kuah kacangnya..sambal udang aje yg sempat..hu hu..

otw ke opis nk amek purse..hmm sirius..berkerut2 kening tu..

amoi yg prasan kaki masih kecik..nk pakai stokin umur >staun..

hmm hangin kus2 manjang la hero ni..aku rs mcm dengar lagu je bila dia nanges...


sampai goald coast dlm 1.30 ptg..trus daftar..ingatkan bole check-in..ropernya kena gak tuggu smpai kul 3..x pela, pusing2 dulu..moncet da over excited bila nmpak tulam ni..jom beli pelampung jap..then pusing2 kawasan hotel..

ni tempat sarapan utk custumer hr kluarga or kursus..open air..

hero yg x sabar..nk tolong bawak pelampung x bagi..nk gak pakai cenggitu

ni ketua rombongan..pegang pelampung maintain kat pinggang..cam model pelampung da gayanya..pusing satu otel camni..sebelah tu pool..sbelah lg utk dinner event..tengah2 panas pun ade org mandi kan..

rehat kat pondok buluh ni..paneh...

main2 la dulu..

hmm chubbynya ..ha ha ha..

ok..ini part yg best kut..bila da 2.30 tu aku g kat kaunter balik..ingatkan dpt masuk bilik da..dia x bagi jugak..en somi da bengang..da le penat, panas pastu cam x bole nk tolak ansur utk bg kunci..alasan bilik x siap..bila kul 3 tu aku dtg balik..wah da ramai giler bratur...pastu cam da campur2 ngan org yg x daftar lg..hangin okeh..tetap x bole masuk sbb bilik x ready..argggghhhh bodoh punyer mgt..pas pompuan cina tu berkeras nk bilik jugak, x siap pun xpe..baru la dpt kunci..tapi mmg aku kesian sangat kat budak kaunter ngan cleaner..boss diaorg langsung x nampak..boss yg tara bole guna...

patutnya pas pompuan cina tu turn aku..tp adela couple melayu ni..letak kertas booking lebih dr panjang tangan aku..masa tu br aku prasan aku ni prangai cam budak sekolah bila brebut ngan org camni..xpela, ko xde anak lg kan..klu da ada anak baru ko tau apa prasaan bila org buat ko camtu..ko nk kunci bilik dulu xpe..amekla..pastu br turn aku..alhamdulillah..walaupun hati ni risau sangat bila amoi asik ilang, pusing2 aje kat situ..tp sebab ramai org jadi tersangat risau..

dpt kunci kul 3.25...hmm rugi kan masa..then dapat bilik tingkat 7 yg ujung pulak tu..masa tu budak cleaner tgh bersih wing tengah..ce korang teka kul bape nk sampai ke bilik aku?ha ha lawak la sangatkan..

masuk2 bilik mmg sepah la jugak..tp xpe la asal dpt tempat rehat..makan2, smayang..tp x sanggup la nk landing atas katil yg berselerak..hmm x smpai lg cleaner..penuhkan air dlm jakuzi bg moncet main dulu..ehh da kul 5 lebih pun x smpai lagi..xpela, en somi nk tuggu, aku bawak moncet2 g mandi kat bawah dulu..dekat kul 6 baru cleaner sampai..

sbenarnya aku ada baca review pasal cerita yg sama..tp ingatkan hr jumaat x kena..ropernya kena jugak..yg mgt pun x kan la x de pengalaman nk wat camne..bukan x bole bukak kaunter tambahan & kaunter khas utk yg telah mendaftar..bukannya salah bg kunci awal skit utk elak kelam kabut camni..pastu cleaner x cukup..sila la tambah..ko da tau tiap bilik ade jakuzi, mstila amek masa nk bersihkan kan..dan satu lagi yg klakar jugak la bila ms makan pun kena bratur sbb tmpat x cukup..en somi da marah2 jugak..ini adala dari sisi merosakkan mood..

ok nnti smbung part mandi tulam pulak ye..yeah..