Selasa, 28 Februari 2012

sorry...lupeee


arini dpt sms..happy bday to me...ya allah, sorry ye bang ..mmg x teringat langsung

hampir sminggu demam, otak rasa kosong...mmg klu org tanya aku akan bg jawapan yg blur2 je..test darah kali kedua baru detect denggi..nasib baik demam da xde, tinggal gatal2 miang ni..

ok bang..nk adiah apa? nnti i blanja, abg byr ye...he he...adiah si hero tu pun blum terbeli lg...

Isnin, 20 Februari 2012

aku terima nikahnya...

17 feb lepas sudah genap 5 tahun lafaz nikah antara en somi & arwah abah...godek2 cd, jumpa gambar2 ni...sekadar mengimbau kenangan...


genggaman tangan arwah abah & en somi...

saat en somi melafaz akad...

setelah sah lafaz dengan satu nafaz tanpa silap..yg kat blakang da gelak2...cian en somi..ropernya kuat gemuruh..nak nikah baru tahu.. he he

ni sbenar yg dulu...pas tanya stuju ke tak nak nikah, baru sain borang nikah...time2 gini mula la org nak kenakan aku...da org tanya stuju nk nikah x? mmg le aku jawab dgn cepat & confident gitu..."ooo..da tak sabar nk kawen ni"...sume gelak..hmmm sabar..nasib baik akad nikah utk lelaki je..x de la nampak aku ni pun berdebar kencang jugak...

budak ini sudah 2 tahun

hari ke -3

bulan ke - 6

setahun 1/2

almost 2 yrs...

happy birthday aaaiidd...
sronok melayannya...tapi "sronok" jugak melayan angin kus2nya...

Khamis, 2 Februari 2012

tak kenal

hero tunjuk gambar abah..."abah!"
aku tanya "abah dgn sapa?"
hero senyap...hmmm smbil tunjuk.."ni sapa?"
hero..."x tau!!!"
sabar ajela...tang abah kenal ye..tang ibu bole kata x tau..
beza sangat2 agaknya..yela muka 5 tahun lepas la katakan..

kenangan-frust

teringat kenangan masa sekolah...masa di tingkatan 4, aku sengaja mengaktifkan diri..melibatkan diri dalam pasukan bola baling dengan harapan nk jadik wakil sekolah dan ahli persatuan seni silat gayung...

tapi percayalah..sekiranya kita x berpolitik skit pasti nama kita ke belakang..

aku mmg betul2 frust bila...nama aku x terpilih langsung utk pasukan wakil sekolah pasukan bola baling...masa tu aku rasa sangat2 tersisih..mmg org lain yg terpilih tu kuat2..tapi masa pemilihan cuma amek org lama & famous aje...org yg macam aku langsung x pandang...trase amat menyesal bila mengenangkan aku x pernah tuang setiap kali latihan...utk apa aku datang?..kebetulan masa perjumpaan wakil tu aku ada tolong cikgu & cikgu tu blanja makan kat kantin..kengkawan yg di pilih tu tegur2 aku tapi aku buat2 sibuk...dlm hati "sudahla..bole blah la..depan2 buat aku macam kesian..blakang2 ko delete nama aku kan.."

tapi aku rasa sedikit terubat bila best friend(masa tu lum betul best friend lagi)..tikah..dia lagi la sedih..tiap tahun ikut latihan tapi x jugak terpilih...tapi dia x sedih cam aku pun..still mencuba setiap tahun untuk jadi wakil sekolah..tapi sampai sudah x dapat...padahal geng tu geng rapat dia jugak...

pengajarannya...kalau kita rasa sedih kerana di tindas..ada org dgn cerita yg sama, lagi teruk di tindas..tapi masih mampu tersenyum...hmmm sabar & redha ubat yg paling mujarab...

pagi ini, petang smalam

hmm sakit pulak kepala ni...agaknya terkejut bangun pagi tadi bila tengok jam da pukul 6.45..patutnya masa tu da start enjin keta..biasala bila da berkeluarga ni, x bole nak express sangat bila bersiap..klu bujang dulu 15 mnt tu da mmg siap nk bukak gate da..td smpai kat sberang uoa ni ada 3 ke 4 minit lg..mau x blari sungguh2 ni..escalator pulak x bjalan..terkejut sorang lelaki tu bila aku tetiba kata dgn kuat "haaa x jalan!!!" kat depan escalator tu..ha ha..lantakla apa dia nk anggap...sangat2 gigih mendaki tangga..smpai atas macam nk pensan...tapi try gak jln laju2..smpai kat thumb print kul 8.28..pas thumb print jadik 8.29..fuh lega sangat2...tapi penatnya smpai skang x ilang..

oklah..sbenarnya nk citer pasal moncet ni...


gambar ni before sekolah...tembamnya si amoi..pampers tu saiz xl pun ketat jugak..masa ni mmg da jarang pakai pampers..tp bila kat umah amoi ni ngade2 nk pakai pulak..

yg ni smalam..balik dari opis, mak pak nya berkejar nk nengok amoi ni camne naik van sekolah ke neseri..mmg nmpakla teachernya ada skali turunkan bebudak ni..kecik mukanya, da x tembam..badan pun kurus gak..cuaca panas, tu yg merah mukanya..

"baby senyum, ibu nk amek gamba"...senyuman dari amoi..nmpak cam anak cino da..

amek dlm kul 5 smalam..da siap mandi ropernya hero ni..baju tu baju free drypers..hari2 pakai bju drypers..he he..sementara saiz masih muat..

ha...lengkap gamba satu family..amek dari sisi aje muka en somi..
-
-
smalam en somi cite pasal perbualan ngan ema-awek kat kedai makan kat opis dia.."carik la boyfriend muka yg x ensem..macam angah ni(en somi) ..senang nk jaga"...hamboi..hamboi..hamboi..