Rabu, 4 April 2012

maulidur rasul sekolah amoi

baru2 ni pihak school ada minta rm 100 utk rombongan + family day...hmm klu x byr kang kesian pulak kat amoi ni..hulur ajela..sebelum ni aku ada nk citer pasal aktiviti school amoi..masa demam bulan dua tu amoi ada perarakan maulidur rasul dgn nyanyi nashid kat saujana impian.. 
ni nampak sangat2 excited, sblm keluar umah..nampak pulak kaki pengambil gambar..he he..aku masa ni still kepala pusing2..x bole berdiri lama..cantik x carpet aku?ni sume da terserap..1/2 botol kicap manis..biskut ke kopok ke..itu wajib terserap kat carpet ni..

hmm..ada rupe aku tak??

hero yg skang asik senyum je..dulu serius..skang dari bangun tido smpai nak tido malam..senyummmm je..

masa perarakan, en somi yg pimpin tangan amoi..aku mmg pusing betul kepala..smpai kat tempat berkumpul, agaknya lama sangat..amoi da menangis bila cikgu dia x bg datang dekat aku..aku pun amek la..nk wat camne..dari dia nanges2 tengah padang kan..
pastu kami pun menonton persembahan nashid tanpa amoi..& amoi sedap main gelongsor kat blakang..sabar ajela..padahal ari2 praktis nyanyi nashid kat tepi telinga ni..

en somi kata, klu tau la x amoi gini, baik tak payah datang..he he..sabar..iyelah..ari ahad, pagi2 da pakai baju mlayu..abes majlis, kami pun balik & aku pun sambung brehat..pening betul...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan