Khamis, 16 Ogos 2012

menjelang raya...

mood raya da datang..hu hu..mmg dlm otak hanya program balik kg je..kije cuma sipi2..mengantuk pun ade...pose taun ni rasa penat sikit..nk kata makan terlebih x jugak..ms bujang dulu aku bole mkn 2nd round pas buka...pas kawen ni, x bole nk sumbat da..mcm nk meletup perut nnti..cukup skali makan, pastu nafsu cam xde..mungkin hanya makan berdua dgn en somi kot..klu da berkumpul nnti, mmg ade yg x benti mengunyah..nampak org makan sedap, mula tangan ni amek masuk mulut jugakkan..

pertama kali beraya tanpa abah..of coz sedihkan..mak pulak minggu ni doctor kata darahnya tinggi..aritu da dok kg, isnin aritu along amek balik..hari isnin ateh berbuka ngan mak kat umah along, ari selasa aku pulak..mak nampak ok je..along beli blood check tu, then check la...pas buka ari selasa check darah ok je..smalam pagi check naik 226..g klinik, klinik refer hosp...nasib baik x admit, just monitor smpai ptg..alhamdulillah darah mak turun..en somi suspek mak nk dok kg, risau kot...aku x tau nk kata apa..mmg klu darah tinggi ni susah nk jangka...kadang2 dia main2, kejap naik kejap turun...apa pun x sabar nk balik kg bawak mak besok...ms nuzul quran aritu aku yg bawak balik mak jugak..harap2 kurang la habuk..x larat nk bersih sungguh2 utk kali kedua ni..

utk raya kali ni jugak, aku tolong kak ina jual kue tatnya..alhamdulillah ade sambutan..kue tat campur2 aku nk abes..rasanya aku makan bape bijik je..yg selebihnya en somi yg makan..sedap la tu..lum raya da abes sebalang..hmm x pela..kang simpan2 lama langsung x makan pulak..sape2 yg nk oder kue tat pas raya adalah di alu2kan..tat nenas rm 24..tat strawberry, epal, bluberry adalah rm 27..insyaallah sedap..haha siap promote lg..

smalam en somi dpt kue almond london yg die oder kat opismate nye...x smenggah betulla, bila letak kue depan mata..trus jadik lapar..pastu telan air liur berdegup2..dahh jadik cam bebudak baru pose..klu aku citer kat mak mentua ngan adik ipar aku ni mau jadik bahan..bole kan en somi? he he

Selasa, 7 Ogos 2012

buli,merajuk

situasi = kakak di buli adik...si adik dimarah abahnya..si adik merajuk minta di pujuk..kasihan si kakak..buli tu dengan kata lain, kena pukul, gigit @ baling dgn apa2 yg di pegang adik..pening nk melayan kerenah yg bermacam2 ni..da besar nnti harap2 nya berkawan baik la moncet ni..

faces of the year

comel??? comot betul makan eskrim...da makan sparuh baru kata.."ibu, xnak..x sedap"...sblm ni mmg belikan cornetto..aritu beli jenama biasa, mmg la rasa lain..lidah cap cornetto le ni..
kelakar pulak muka amoi ni...bak kata en somi..faces of the year

Jumaat, 3 Ogos 2012

main2 kat kiddy's world marriot

ari ahad nya pi kat sini lak..badan still penat tp sebab en somi da kata kat moncet nk g otel..ha.. kena la tunai janji..

nampak, good!

hero ni pandai ajela berkawan...hero tetap hero..stakat budak yg besar sikit dari dia xdehal..garang betul hero ni..

amoi main bola getah..hero takut giler kat bola getah besar tu.. menurun prangai en somi..apeya..

pas main sejam,sesi bergambar pulak..good lagi..sumenya good la..second day pose repeat lg..nk abeskan kupon..klu byr xdenye aku jejak kat sini..satu insiden yg xkan di lupakan..masa lif ke car park terbukak, hero lekapkan tangan kat pintu lif..tersepit 4 jari..gelabah betul aku..en somi da marah2..manela aku tau nk jadik..nasib baik pintu lif tu trus stuck & aku tolak2 pintu lif ..xkan nk tarik tangan hero pulakkan..x smpai sminit, tangan hero pun terlepas..nanges takut.."ibu, sakit.."  "itula, nnti jangan letak tangan kat situ"...tapi sakit apenya bila nk turun tangga sume nk sdiri..da xde nanges2..jadik natural..back to normal..hadoii..anak lelaki ku ini..

gold coast morib-part sejuk ati

hmmm kehampaan pulak arini bila wit kwsp x masuk lg..hu hu..tp nasib baik jugak sebab cuaca da mula mendung...ni nk sambung entry gold coast part 2..punyerla lama..skang ada promo lg smpai end oktober..nk rancang coti ngan along..kena fix date betul2..kalau stakat 4 branak ni, amoi je yg kena check tarikh tu kena ke tak..

aku mmg x confirmkan bilik..so pasti da dapat bilik ngadap utan yg ade paya ni..alhamdulillah..mungkin paling best bilik ngadap pool..tapi pada aku yg anak tgh membesar ni..ini adelah terbaik..sebab moncet x teruja nk tengok kat beranda ni..risau tau..da le tingkat 7..satu hal pulak nk asik check mana moncetkan..elok aje tengok tv diaorg ni..

amoi yg tgh main angeli bird hp en somi..nampak hero tu?..sebenarnya dua2 da x sabar nk mandi tulam.."pampung" tu ms tido je x pegang..hai manja bucuk ni..

hmm cumel la sangat..en somi kata x mo potong pendek lg rambut ni..mcm makin nakal je bila potong rambut.. 

masa nk breakfast nampakla kaw pool...bole pulak stop.."nk mandi tulam..nk mandi tulam"..hadoii..anak2 namanya..x makn pun xpe...ni pondok utk makan2 smpai larut malam..ade bar bagai...

muka monyok sebab masih berjalan2 di tepi pantai..he he...saje je kenakan amoi..muka x smangat tu..

da ..jomla mandi tulam..
review kolamnya..cantik, best dan insyaallah slamat..sbb setiap gelongsor ade guard..kolam besar pun x bape dalam.."pampung" tu beli kat situ ..satu rm 5 je..tahan smpai skang sbb hero ttp pakai dlm keta..he he..ade sewa tube tapi cam x berbaloi..rm 20 sehari..letak barang pun merata..alhamdulillah barang still slamat..moncet??happy giler..amoi?asik ilang naik gelongsor kuning yg tinggi..da kena set mind yg amoi da jadi kakak besar..beza ngan tiara..tiara banyak kolam besar tp part gelongsor x bape..yg baru pun cam bahaya je utk amoi ni..

ni pantai morib..good

good lagi

good lagi..muka ngantuk..tido x lama..nk mandi tulam kan..

candid amoi..

ini dari segi pengalaman yg best..yg penting anak2 heppy..smpai skang ni, bila coti je ajak tido otel..amboi macam org kaya je bunyik nya..

tengokla bulan 9 ke 10 ke nk repeat balik ke sana..tapi mungkin dinner tu skip kut..