Khamis, 28 Februari 2013

birthday boy


happy birthday en somi..semoga panjang umur dan murah rezeki...semoga cinta kita kekal dunia akhirat...semoga keluarga kecil kita tetap utuh bersama...

adiah? hmm agaknya bg yg dlm perut ni jadi adiah bole x?...he he...9 bulan tau simpan ..

Rabu, 20 Februari 2013

edisi seram en somi


moncet berdua ni makin susah nk tido awal...abes kusyen di punggah ke lantai & main lompat2 atas kusyen tu...aku ni pas iron baju trus zzz je..xde nk masak2 mlm da...en somi kata nk diet, lg la sonang ati den ni...tp kesian gak, mlm2 carik gak mende nk makan..mengalami gejala perut ade lagu keroncong rock..he he...

smalam pas teman en somi ke semenyih, smpai umah da dekat kul 11..moncet masih memancak lg...en somi bukak cite karak..konon utk suruh amoi tido...intro tu mmg da tengok dulu..mmg seram..aku suh tukar tp x mo...nk tengok intro je..yela..tengokla..

dekat kul 2pg, hero batuk2..aku sapu vicks..tengok kencing da tembus pulak...suh la en somi amekkan sluar kat bawah..pagi ni ms otw ke opis dia pun citer la...ms nk turun amek sluar tu tetiba teringat citer karak...sume lampu di bukaknya..plus on radio skali...muah ha ha..kan da kene gelak ngan aku..aku da kata tengok citer len x mo...konon nk takutkan amoi, ...kui kui....

Isnin, 18 Februari 2013

9 weeks and the 1/2

alhamdulillah...now da 9 1/2 weeks ..apa nk paggil ye? dulu bigger dot...hmm kena tuggu ilham dtg ....

smenjak dok tanggung tugas kengkawan yg cuti bersalin, perasaan nk mengandung lagi tu telah kembali...tapi mungkin tiada pengesahan dari en somi, Allah x izinkan...sehingga keluar ayat dari en somi..."ni da bole tambah lagi ni"...sbulan lepas tu, period pun x dtg2...anak da dua tapi rs excited tu lebih dari anak pertama..baru lewat 4 ari da buat test..he he...tapi kabur pulak...check 3, 4 kali jugak la..ngandung ke tak ni?...tapi aku yakin ade...sbb klu x de, jalur ke-2 langsung x kluar...

utk sahkan lg, minggu ke-6 check kat klinik kita...mmg dua line...amoi mungkin da faham ada baby dlm perut ni..ade pulak dlm majalah pa&ma yg aku baca, ade gambar step by step ceaser...aku pun cite la, dia lahir dulu mcm yg dlm gambar tu...muka cam x caya je...muka blur..mungkin takut tengok perut yg kena belah, berdarah2...banyak kali jugak la dia suh cite camne kakak kluar dari perut ibu..tapi part hero, di sebabkan normal..xde lah gambarnya..censored la...

hero ni bila tanya..nk adik baru x? ...iye je katanya..tp sok2 da kluar x tau la camne...manja sangat...smalam pukul 10.30 minta gorengkan keropok sbb matanya ternampak bungkusan keropok tu...dia ni da mkn banyak..lemang, mihun goreng..susu lagi...takut pulak muntah..perutnya kecik aje..terpaksa jugak gorengkan..sbb dia ni klu kata nak, nak jugak...makan keropok sambil dok ngan abah kat bilik atas...tertidur sambil mkn keropok..nasib baik x tercekik..

ok, sambung balik pasal pregnancy tadi...kali ni nye mual & pening agak teruk jugak...penat toksah citer...pas maghrib tu mmg time tido aku je...klu tetiba rasa lapar, kena mkn something...smalam aku just masak sambal sardin..tp mungkin da lewat skit makan, gigil giler...satu badan rasanya...da x sempat tuggu en somi utk makan sama..lepas makan pulak..rasa mual...ni yg kadang2 malas nk mkn..tp selera tu tahap tiggi jugak...x mkn terliur..da makn pulak, layan ajela perasaan tu...

masih belum carik klinik yg sesuai nk buat check-up..ms hero dulu buat kt kpmc...ngan dr mimi..tapi masuk bulan ke-6 dia pas kat dr jamil sbb ms amoi dulu ceaser..terus terang, dr jamil mmg pakar & kijenya cepat...tapi part bercakap & beramah mesra tu, sangat2 kurang...ms pregnan amoi, dr aida sangat2 friendly..kite rasa cam kawan2, seronok nk tanya macam, nk tau macam2..tapi bila ngan dr jamil ni, sebaliknya pulak...rs cam x best lak...harap2 adela panel kat annur @ azzahra...hope dpt dr pompuan yg ok...

Isnin, 4 Februari 2013

deria rasa-

petikan dari blog drzubaidi

"rasa loya dan muntah di sebabkan oleh peningkatan hormon hCG yang di keluarkan oleh uri (placenta). Keadaan ini biasanya akan berlaku pada usia kehamilan di antara 5 hingga 18 minggu. Kebanyakan wanita akan mengalaminya, cuma tahap rasa loya dan muntah itu berlainan pada setiap individu"

...lambatnya minggu ke 18....

"inilah ujian yang di tempuhi oleh wanita yang hamil. Sudah tentu banyak ganjaran yang di perolehi dan banyak dosa yang terampun dengan bersabar ketika hamil."

terase terubat sikit dengan kata2 dari dr zubaidi ni.....sabar...