Rabu, 24 April 2013

cerita moncet


da lama x update wajah terkini moncet..suka gambar ni..nampak cumel je...he he..puji anak sdiri.. ms ni baru bangun tido..tapi da sibuk nk kluarkan stroller..nk main baby2..mentang2 en somi masih kat atas..berani la mintak kat aku ni..harap2 sempat la baby kecik ni merasa  naik stroller ni...tapi masa sblm ni pun x guna sangat sbb leceh, stroller ni agak besar nk masuk dlm keta..mmg berdukung ajela moncet tu..tu yg manja nk berdukung je..pagi ni kejut amoi suh mandi..tapi request aku dukung...hamboi..nak suh ibu ni branak cepat ke...dengar sora en somi, mula la menangis bagai..takut..hari2 ngadap keletah yg sama..blum sekolah rendah lagi ni..



tolong abaikan keberselerakan yg kat blakang ni...mak buyung ni x larat nk kemas..kemasnya cuma awal pagi sblm moncet bangun...bangun je, camtu lah jadiknya..nak marah tapi klu marah lg stress.. lantak la..


aku : raid sayang baby kecik tak?
raid : he hmm(smbil angguk)
aku : nnti raid jaga baby ye
raid : he hmm(angguk)
aku : nanti raid jadi abg tau..abang raid
raid : x mau..nak jadik baby
aku : raid kena la jadi abg..nnti kita ada baby kecik
raid : x mau..x mau baby..raid nk jadik baby

anak bujang melajuk suda...

Selasa, 23 April 2013

criter campur2

minggu ni da 18 miggu stengah..lebih kurang macam nilah perkembangannya...da banyak bergerak jugak..aritu scan nampak da ..tegak  tu..hmmm bertambah lagi pahlawan..

simtom skang ni..sakit kepala ngan batuk..batuk tu penyakit biasa..tapi sakit kepala ni agak heran..datang dan pergi ..start ari sabtu..ingatkan sbb panas, mungkin jugak panas sbb kelopak mata rasa panas...tidur nk ber econ je..klu x sakit kepala x ilang...smalam terjumpa dlm majalah pa & ma kenapa org pegnen sakit kepala...sebab salur darah yg ke otak agak sempit...klu berterusan kena jumpa dokter..harap2 x berterusan..hari ni pun rs da kurang skit..klu x asik la menangkup depan pc..mmg nk ilangkan kena tidur secara kepala dekat peha---hmmm mustahil la kan...tapi hampir2 dgn peha bole la...

smalam hero ni nk tido sbelah aku..campak bantal trus landing kat perut...haiii nasib baik la sipi je..aku pulak da mamai nk tido...nasib baik x terhimpit baby dlm perut....

si amoi ni pulak..ms aku nk goreng naget..bukan main lg peluk aku ni..."sayang ibu, sayang baby"...hmm yelah..cuba tanya waktu nk kejut pagi...asikla kata"x nak kawan ibu"...hamboi sabar ajelah... susah betul nak bangun pagi...padahal kul 10 biasa aku da ajak masuk bilik...

satu lagi nk kongsi prangai diorg.. masa nk balik ni, sibuk betul jerit babai kat kawan2 ngan cikgu dia..yg x boleh blah tu ayat hero "keta abah besar"..hm alahai...malu pak mak nya...ni bukan keta kite..keta company ni..

skang ni terasa rindu kat umah kampung...mau balik tapi klu aku je balik ngan mak, mau penat mengemas umah..sah2 banyak habuk...umah sdiri pun x larat nk kemas...

Isnin, 8 April 2013

banned lagu

nyanyi....

"andai ku bercinta lagi satu hari nanti..."

ha! nk bercinta dgn sapa lagi?

wah terpelanjat aku.......en somi da tegur....

lagu ni da kena banned la gamaknya

Khamis, 4 April 2013

cebisan pengalaman kijeku

kenapa ye org malaysia yg muda2 ni macam kurang pendidikan moral?...perut yg buncit ni diorg bole pandang pastu wat x tau...mula la aku doa macam2...mohon aku di tambah perasaan sabar aje...penat tau...

pagi ni terdetik nak citer pengalaman kje yg ciput ni..

first kije aku dulu, masa aku still blaja kat itm mlaka...ms cuti sem ade kerjasama ngan badan ape tah, da x ingat...bayaran kira hari...kijenya kira kenderaan & banci ..tanya dari mana nk kemana...hari pertama, sunburn..pastu dok pulak tempat yg banyak anjing lepak...sedap2 je dok kat lantai kedai then ada brother tu tegur..anjing slalu tido kat situ..alah sudah, nk dok mana ni?..nasib baik kedai kereta terpakai kat sebelah bagi tumpang berteduh...sakit kulit muka aku masa tu...balik pulak dlm bas kena bdiri..tmpat da penuh...pastu kena marah ngan drebar bas sbb aku main lintas je...nasib x kena langgar...da keta tu x nk brek...ha ha mmg hangin betul la

yg paling aku ingat, org len lepak x wat kije...aku yg berpanas kira keta ni yg kena marah kat supervisor..nyampah betul..budget ensem je lebih..trus aku blacklist..x nak dah tegur..

pastu aku join utk survey kesedaran it...yg ni lokasi kat melaka ngan johor..best gak..merasa la pusing2 kat jb ngan mersing...nk carik umah org asli...dapat satu kawasan tu...berlari2 cari org nk interview, berkobar2 smangat..skali masa da tengah2 interview..lecturer panggil...jom balik...eh, apsal?...da jauh skit br bgtau..itu org susah bukan org asli...laaa...padam balik ye jawapan kat borang survey tu..

dpt gak g kampung org asli tuh..tapi scary...masuk je van kitaorg dlm kampung tu...diaorg lari masuk kebun klapa sawit macam kena serang..ada yg masuk umah kunci pintu tingkap segala...eh..kenapa?...yg layan tu hanya ketua kampung je..ketua kampung cuba suh diaorg kua umah..bunyi macam org bergaduh yg kat dlm umah tu...menjerit2 dlm bahasa dia..mungkin x mau kluar..pada masa itu diaorg still x bercampur dgn org luar lagi...aku yg dok kat jalan lak sangat was2...banyak nye anjing.padahal nampak surau kat depan...tapi bila tengok balik surau tu, ia macam x di gunakan...sbb semak dan x berjaga..balik la kami tanpa dapat interview org asli...

merasala masuk utm skudai...naik bot ke pulau besar...tido otel budget yg kat bawah ade restoran cina...klu skang suh aku tido otel camtu...xdenya...dulu bole la...seronok jugak..bila ingat balik pengalaman tu...

itulah ciput je pengalaman tu..pengalaman kije yg ade sumenya kat sini...

first aku dapat cal utk surat aku kluarkan...dia condem aku sbb xde ref..x tau nk jawab..yelah takut2 je bunyik..padahal ref tu dari dia...ref opis adalah no permohonan...cuba skang tanya kat aku soklan yg sama...mmmg berdas2 aku jawab balik dgn tutup mata tahan geram..