Khamis, 4 April 2013

cebisan pengalaman kijeku

kenapa ye org malaysia yg muda2 ni macam kurang pendidikan moral?...perut yg buncit ni diorg bole pandang pastu wat x tau...mula la aku doa macam2...mohon aku di tambah perasaan sabar aje...penat tau...

pagi ni terdetik nak citer pengalaman kje yg ciput ni..

first kije aku dulu, masa aku still blaja kat itm mlaka...ms cuti sem ade kerjasama ngan badan ape tah, da x ingat...bayaran kira hari...kijenya kira kenderaan & banci ..tanya dari mana nk kemana...hari pertama, sunburn..pastu dok pulak tempat yg banyak anjing lepak...sedap2 je dok kat lantai kedai then ada brother tu tegur..anjing slalu tido kat situ..alah sudah, nk dok mana ni?..nasib baik kedai kereta terpakai kat sebelah bagi tumpang berteduh...sakit kulit muka aku masa tu...balik pulak dlm bas kena bdiri..tmpat da penuh...pastu kena marah ngan drebar bas sbb aku main lintas je...nasib x kena langgar...da keta tu x nk brek...ha ha mmg hangin betul la

yg paling aku ingat, org len lepak x wat kije...aku yg berpanas kira keta ni yg kena marah kat supervisor..nyampah betul..budget ensem je lebih..trus aku blacklist..x nak dah tegur..

pastu aku join utk survey kesedaran it...yg ni lokasi kat melaka ngan johor..best gak..merasa la pusing2 kat jb ngan mersing...nk carik umah org asli...dapat satu kawasan tu...berlari2 cari org nk interview, berkobar2 smangat..skali masa da tengah2 interview..lecturer panggil...jom balik...eh, apsal?...da jauh skit br bgtau..itu org susah bukan org asli...laaa...padam balik ye jawapan kat borang survey tu..

dpt gak g kampung org asli tuh..tapi scary...masuk je van kitaorg dlm kampung tu...diaorg lari masuk kebun klapa sawit macam kena serang..ada yg masuk umah kunci pintu tingkap segala...eh..kenapa?...yg layan tu hanya ketua kampung je..ketua kampung cuba suh diaorg kua umah..bunyi macam org bergaduh yg kat dlm umah tu...menjerit2 dlm bahasa dia..mungkin x mau kluar..pada masa itu diaorg still x bercampur dgn org luar lagi...aku yg dok kat jalan lak sangat was2...banyak nye anjing.padahal nampak surau kat depan...tapi bila tengok balik surau tu, ia macam x di gunakan...sbb semak dan x berjaga..balik la kami tanpa dapat interview org asli...

merasala masuk utm skudai...naik bot ke pulau besar...tido otel budget yg kat bawah ade restoran cina...klu skang suh aku tido otel camtu...xdenya...dulu bole la...seronok jugak..bila ingat balik pengalaman tu...

itulah ciput je pengalaman tu..pengalaman kije yg ade sumenya kat sini...

first aku dapat cal utk surat aku kluarkan...dia condem aku sbb xde ref..x tau nk jawab..yelah takut2 je bunyik..padahal ref tu dari dia...ref opis adalah no permohonan...cuba skang tanya kat aku soklan yg sama...mmmg berdas2 aku jawab balik dgn tutup mata tahan geram..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan