Jumaat, 3 Mei 2013

balik kampung jugak...

akhirnya balik jugak kampung...waahhhh ponek botul la....balik2 aje pegang penyapu..pegang vakum...pegang mop...slagi x mop, rasa macam habuk2 ni berterbangan...

smalam pun masak simple je..just ayam goreng, tempe goreng & bayam masak air...pastu anak bujang ni mmg rajin..hal2 kije umah ni mmg tersangat rajin..ms dok ruang tengah, dengar dia tarik kosi..ingat nk basuh tangan kat sinki..tp apsal xde bunyi air...aku pun ke dapur..."ya Allah"...stengah peruk sayur yg aku masak da masuk sinki...bertuah punya anak...masak la aku utk kali kedua...nasib baik senang..
hero ni rajin sugguh nk menolong...elok pulak geng ngan wan basuh lantai...pastu makan nasik lemak sesama wan..pastu jatuh terlentang atas lantai basah tu...hmmm

smalam start ptg, da mula rasa sakit kat bawah perut...kadang2 ianya biasa..tapi smalam cam luar biasa...takut terkena kencing kotor...pagi ni jumpa dr jap..alhamdulillah xde pape...katanya rahim aku ni nak mengembang..tapi aku rasa sbb kemas umah tu...tadi berjalan g subway kat bawah ni pun, perlahan je...sakit lg..dr kata klu nk bg ubat pun, pain killer..tp dia x bagi sbb aku pegnen..ok, it's good la kan..biasanya dr skang ramai yg sengal, p bagi gak ubat pain killer tu...da tau x de pape...mula la aku ni menibai makan apa saje...hope fully xde la penyakit yg siggah..

balik kg..lalu pekan lubok china..bus stand gajah putih da xde...pekan koboi pun da terang..dengarnya nk buat umah kedai..tambah banjir la nampaknya...dulu, ms sekolah menengah..tapak umah teres ngan umah kedai tu adalah bekas sawah...pastu ditambak, dengarnya nk buat kilang ruti..yg siap hanya jalan ngan lampu jalan je..kesannya..smpai skang klu ujan luar biasa, roundboard ngan umah kampung sebelah ke rembau sana akan naik air...banjir masuk tb tu biasa la...pernah masa aku peksa trial spm, banjir melanda...ramai yg amek kesempatan ponteng..xde masa cikgu nak check setiap pelajar tu umah dia kena banjir ke tak kan...hasilnya, paper pospone..

ni da cite len lak...ade org request friend ngan aku...shock jugak..aku pun da bgtau en somi..tapi insyaallah x kan add...lebih baik mengelak kan...yg sudah itu hanya kenangan...kenangan yg ingin aku lupakan...aku ada en somi yg menyintai dan menjaga aku macam menatang minyak yg penuh (sbb pegnen  he he)..ade spasang anak2 yg amat menceriakan hati..sedikit harta utk kehidupan seharian..sesungguhnya aku amat bersyukur...

mmg satu masa dulu aku amat sedih krn perbuatannya..kadang2 menangisi takdir hidup..pernah berdoa agar Allah membalas perbuatan itu...tapi takdir Allah amat indah...Allah kurniakan takdir yg lebih baik utk aku...yg paling best tu, mak mentua aku baik giler...muahha ha...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan