Rabu, 19 Jun 2013

catatan pegnen 27 weeks

baby kecik dalam perut da 27 weeks....sudah makin kehilangan nikmat tido..tiap kali nk ubah posisi tido mesti terjaga...pagi smalam da kena krem kali pertama...nasib baik la en somi cepat2 bangun bila aku panggil..mmg sakit gile kali ni..tegang still terase smpai arini...sesungguhnya aku mmg kekurangan kalsium...minggu lepas p mkn sate daging..mendapat le sakit gigi..aku tahan aje, x nk cite sangat...hari2 telan pil kalsium..alhamdulillah gigi ok walaupun amek masa berhari2...

arini start pose utk ganti taun lepasnya...berdoa banyak2 spy aku x rasa lapar...penat, mengantuk xpe...alhamdulillah...tp ngantuk mmg tahap kronik la..kejap2 da trase spt di awang awangan...perut ni  pun asik mengeras je..pestime bb kecik pose skali...aku pernah terbaca yg bb dlm perut bole survive walaupun ibu x makan lebih 24 hour...slagi kite x rasa nk pitam tu, slagi tu bb ok,insyaallah...

minggu lepas balik umah mil sbb ada buat kenduri skit...mlmnya ms nak tido, biasa aku nk pusing badan ms da baring..kali ni tah camne, nk pusing dgn gaya spt merangkak...wow, tetiba spt urat tertarik antara peha ngan perut...punya le sakit...nk urut sure x jumpa yg sakit tu..sepanjang mlm tdo x gerak..klu nk gerak je urat tu sakit..nasib baik la bole tido terlentang lg..

ms raya ni mmg aku kena pantau makan ni..sbb nya time raya da 34 weeks..antara time bb senang menaikkan berat...skang bb da 800gm++..rs cam smangat jugak ni..hopefully dpt bersalin normal spt abangnya...

di sebabkan kali ni aku pantang di umah sdiri...banyak la reminder utk en somi...nnti abg masak sayur air aje ye...ikan bilis ngan bawang ngan halia syg masak siap2 sblm bersalin...he he..itupun muka da berkerut2...rsnya en somi akan jadik org paling sibuk..harap2 en somi dan anak2 sihat ms aku berpantang...