Selasa, 6 Mei 2014

persekolahan amoi

tahun 2014 ni..amoi da 7 tahun...maknanya tahun 1...sekolah kat kantan permai...riasaunya aku..bape hari x lelap tdo ni..boleh ke amoi nk survive??...bole ke...bole ke..?
 
 
masa orientasi...ingatkan x payah bawak beg...bawak la beg kuning free..dpt masa service keta..
risau betul nk lepaskab sorang2...da biasa kat tadika cikgu sentiasa temankan..amoi pun risau kena tinggal..

 
ini hari ke-3 sekolah...x dpt nk nyorok dia da Nampak..first day sek..hantar & teman smpai rehat..ajar macam mana nk beli kat kantin...duduk makan kat kantin...sentiasa alert apa cikgu suruh...pastu balik en somi tuggu & jemput..second day pun ajar lagi mende yg same tp start naik van abg zaim...kitaorg tuggu kat sekolah...ajar mana nk duduk..ajar kelas kat mana..ajar lg beli makanan..

 
hari ketiga sekolah, konon nk nyorok tp da Nampak pulak...mmg siap bawak air kotak ngan air masak..senang dia x payah beli air...risau betul masa nk lepaskan dia survive..yelah mak paknye kije..balik pun da dekat pukul 7..x sempat nk amek..masa kluar sekolah tu mmg keadaan sangat kecoh...pening aku..nk beli mknan kat kantin, aku yg pening...nk balik sek, aku yg pening..lama sangat da tinggalkan dunia sekolah ni..dah tueee...hmm sedar diri...
 
Alhamdulillah..sume pesan aku amoi ikut...aku rasa lebih 50 kali aku pesan..nanti da smpai sek duk kat ruang legar...rehat kakak beli makanan mkn kat kantin tau...bawak air sekali...abes rehat beratur kat ruang legar...balik nnti carik abg zaim..yg ni aku paling banyak pesan...yelah si zaim tu van dia penuh..aku rs lame2 mata dia bole juling carik anak2 penumpang van dia..he he..ramai kan..dah tu same je pulak tu..tudung putih, baju putih ...beg pink...majority budak pompuan pakai beg pink..



 
ini pulak sekolah agama amoi...cari yg dekat dgn umah...klu terlepas van zaim bole hantar kejap...hi hi..sek agama x ramai budak, so senang nk ajar..sehari tu cukup la nk ajar & tengok amoi...pastu pandai2 la bawak diri...

 
 ni balik sek agama..makan eskrim abes bajunye...penat ibu sental ni tau kakak...ni bg pesanan mandatory...jgn beli eskrim kat sekolah...beli ms x sekolah aje...sebab klu comot kene baju x payah sental mcm baju putih ni..
 





berguna sangat2 la mende alah ni...

masa sbelum pegnen en tembam, aku penah baca pasal stand mandi baby ni...so sebab pantang sdiri tu yg beli jugak..pas diskaun dpt la dlm rm 90...mmg x menyesal la beli...sangat2 la berguna & selesa bila pakai mende ni..x payah nak melutut ke nk menyangkung ke nk duduk ke..mcm dolu2..he he..
 
 
 
en tembam yg makin lasak ...capai sana sini...still bole pakai..tp rasanya bila en tembam da pndai berpaut, bole la start mandi dlm bilik air..
 
hari tu rsnya aku x buang lg air tab ni..amoi da pandai buang air dan angkat masuk bilik air..dia pulak perasan nk mandi tulam...hmm macam2 la..jgn buat aku naik angin sude..
 
 
rasa2 nya...pas en tembam x pakai aku nk let go ...hiii perancangan-cukup la 3....bole x en somi?...hi hi

 
wajah penyejuk hati...